„Миньор“ Чикаго03

Бившият юношески национал Пламен Пенев

Най-силния изцяло български футболен отбор в чужбина „Миньор“ Чикаго постигна драматична победа с 2:1 над лидера във временното класиране „Кънекшън“ в първенството на Матрополитан Сокър Лийг. „Чуковете“ успяха да нанесът първа загуба на украйнския отбор от началото на сезона. Мачът започна с натиск на „винкелите“, след изпълнение на тъч от ляво Николай Янев подаде на Ивалин Гунчев, който видя тичащия по дясното крило Пламен Пенев и му я пусна пас по конец. 05

Ивалин Гунчев печели въздушен двубой

Бившия юношески национал Пенев овладя и напредна към средата на терена и със силен удар в стил Емил Костадинов, разтресе горната греда, като само късмета спаси украйинския вратар в тази ситуация. Малко по-късно Андрей Василев навлезе опасно в наказателното поле на противника и беше избутан грубо отзад и повален на земята, но съдията остана безмълвен. Първото полувреме завърши при резултат 0:0. С подновяването на играта Дидо Радев имаше добра възможност да отбележи от малката палантерия в наказателното поле, но стреля над вратата. На следващата атака дясното крило на „Кънекшън“ излезе на позиция сам срещу Мартин Митев, но македонецът показа класа и спаси опасния удар. Последва светкавична контраатака, при която Дидо Радев подаде на Ивалин Гунчев, той проби от ляво и центрира средно висока топка в малкото наказателно поле на противника. Там намери отлично пласирания Пламен Пенев, който стреля от воле с левия крак и направи 1:0.

04

„Миньорци“ поздравяват Пламен Пенев

Десет минути по-късно се получи карамбол в наказателното поле на „чуковете“ и левия бег Стефан Златев игра неумишлено с ръка, като топката отиваше директно във вратаря Митев, но съдията реши да отсъди дузпа. Стражът на „Миньор“ Чикаго Мартин Митев хвана ъгъла, но топката му мина под плонжа и резултата беше изравнен 1:1. На следващата атака имаше идентична ситуация и игра с ръка на украйнец в собственото наказателно поле, но съдията остана безмълвен за втори път в ущърб на българите.

06

Георги Николов чисти на сигурно

След 77-та минута в рамките на пет минути Ивалин Гунчев проби няколко пъти от ляво, но десния защитник го спираше с цената на груби нарушения и след два жълти картона, получи червен. Веднага след изгонването на играча на „Кънекшън“, Гунчев подаде късо изпълнение към Николай Янев, той центрира хубаво в наказателното поле, където Стефан Златев, изкочи зад защитата и в стил Йорадан Лечков с глава, топката направи парабола и влезе неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:1. 01 (3)

„Чуковете“ поздравяват Стефан Златев

„Първо искам да поздравя цял Перник и всички, който обичат Перник по случай празника на града. Радвам се, че точно днес постигнахме тази хубава победа. Винаги сме играли много добре, но все нещо ни липсваше в завършващата фаза. Този мач се изигра перфектно и нямам абсолютно никакви забележки към футболистите. „Кънекшън“ е отбор, който непознаваше загубата този сезон. Днес показахме, че сме по-добри от тях и заслужено победихме. Момчетата знаеха, че този отбор е много добре физически подготвен, задържа топката и се възползва от най-малките грешки. Ние бяхме безупречни в защита, много добри в нападение, халфовете добре се движеха и си покриваха зоните. Нямам забележка, това е един от мачовете след който е хубаво да се анализира. След тази победа вече пак всичко зависи от нас, надявам се в оставщите два мача да се поздравиме с победи и да отидем на бараж.“, каза старши-треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

DSC_0728

Капитанът Благой Вълчев

Тази неделя от 3:00 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak brook, „Миньор“ Чикаго приема „Интер“. Припомняме ви, че „винкелите“ победиха в първия мач като гости италианците с 5:1.

DSC_0764

Вратарят Мартин Митев боксира успешно

DSC_0900

[embedvideo id=“Ww3bv2yJgbI“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.