Голмайсторът Светозар Гюров

„Миньор“ Чикаго завърши по най-достойния начин четвъртото си участие в първенството на Метролигата в зала. Българите завършиха наравно 5:5 с „Юнайтед“ и бяха много близо до класиране в по-горната лига. Два гола за „чуковете“ отбеляза Михаил Киров, а по веднъж се разписаха Ивалин Гунчев, Димитър Стойков и опитният Светозар Гюров от пряк свободен удар. На полувремето резултата беше 3:2 за „жълто-черните“.


Вратарят Мартин Митев

В началото на втората част вратарят Мартин Митев получи директен червен картон, за игра с ръка извън вратарското поле, оставяйки отбора пет минути с човек по-малко на терена. Малко преди да изтече накзанието младият Иван Михалев прегоря и получи син картон за пререкания със съдиите. Това прибави нови две минути с човек по-малко на терена за „чуковете“. Противникът се възползва от намаления състав и поведе с 5:3. Въпреки лошата развръзка в мача, българите успяха да изравнят резултата за 5:5. Десет секунди преди края на мача защитникът Стефан Златев пропусна да се превърне в герой за „Миньор“, след като излезе на добра позиция за стрелба, но се засуети и беше спрян.
Само един победен гол делеше „Миньор“ от преминаването на отбора в по-горната елитна група. Въпреки малшанса за „винкелите“, това беше най-добият сезон в зала за „Миньор“ до този момент.

Треньорът Емил Миланов

„Много добър мач за нашия отбор, коментира треньорът Емил Миланов. Играхме до последно, момчетата се раздадоха, дори десет секунди преди края изпуснахме чист гол. Получи се хубав турнир, завършихме от десет отбора на четвърто място. Малко не ни достигна да отидем в горната група, но се видя, че имаме голям потенциал, много млади момчета. От година на година ставаме все по-добри на закрито. Това ни е най-добрият турнир в зала за тези четири години, от както участваме. По-силни сме на открито, направихме добра подготовка, скоро ще започнем контролните срещи. Чакаме с нетърпение да започнат мачовете навън, там ще се представим по-добре със сигурност. Като цяло турнирът беше много силен. Много добри футболисти играха, момчетата се бориха до последно и ни очаква добро бъдеще“.

Голмайсторът Михаил Киров


Борислав Радев
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.