Стефан Неделев чисти топката

„Миньор“ (Чикаго) загуби с 3:1 от Интернационал, четвътфиналния си двубой от турнира за купата на щата Илинойс. Мачът се изигра през изминалия четвъртък в Нортбрук. „Чуковете“ поведоха с гол на Асен Василев, който беше оставен непокрит и засече с глава центриране от ляво на Стефан Неделев. Преди него таранът Ивайло Атанасов нацели странична греда. Индивидуална грешка в защита на Светозар Гюров, който загуби топката при опит да преодолее съперник, позволи изравняване на резултата 1:1. Така завърши първата част. С подновяването на играта десният защитник Георги Георгиев остави непокрит играч на италианците и те поведоха с 2:1. Пет минути по-късно, след няколко чудесни двойни подавания през центъра капитанът Благой Вълчев излезе сам срещу вратаря на стрелкова позиция, но не успя да го преодоолее. На няколко пъти се наложи вратаря Христо Христов да показва класа и да спасява невъзможни топки. Все пак в самия край на мача с изненадващ и силен удар от около 25-метра италианците оформиха крайното 3:1.
Равносметката на „винкелите“ в турнира за купата на щата е три участия, един изигран финал през 2013 г., достигане на полуфинал през 2014 г. и отпадане на четвъртфинал през тази година.

DSC_0173

Стоян Трендафилов

„Имахме желание да се представим добре, но все още ни липсва опит да се надиграваме с такива отбори. Надявам се, всички контузени да се завърнат и да покажем по-добри игри в първенството.“, каза помощник треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

Галерия снимки:
DSC_0021

Двамата капитани
06

Ивалин Гунев05Стефан Златев  03

Стоян Трендафилов02

Христо Христов01
Ивайло Атанасов

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.