„Миньор“ Чикаго нанесе първа загуба с 3:2 на италианския „Интернационал“ 1996, в мач от майсторската група на Метролигата. „Чуковете“ поведоха с гол на Ивалин Гунчев. Юношата на „Левски“ София – Стефан Венев, проби по дясното крило и джентълменски подаде на Гунчев, който не сгреши за 1:0. Този резултат се запази до края на първата част.

Голмайсторът Ивалин Гунчев

С подновяването на играта, италианците изравниха за 1:1 и удариха горна греда от пряк свободен удар. „Адзурите“ изпълниха обратно странично хвърляне, но съдиите останаха безмълвни. Българите поискаха обяснение и докато губят време в приказки със съдиите, се разконцентрираха и получиха попадението. Чест прави на миньорци, които се върнаха бързо в мача. След страхотен пробив по дясното крило, Пламен Пенев подаде на капитана Благой Вълчев, който със сетни усилия успя да насочи топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата за 2:1. Десет минути по-късно, Пенев покачи на 3:1 след гол от дузпа, отсъдена за грубо нарушение срещу Танко Дяков. При една от българските атаките, Златев беше спънат и бившият юношески национал Пламен Пенев тресна горна греда. Междувременно, италианците се изнервиха и отнесоха два директни червени картона за груба игра. Въпреки намаления състав, „Интернационал“ стигна до ново попадение за 3:2, след отсъждането на спорна дузпа за игра с ръка в собственото наказателно поле. Малко след това, главния съдия свири край на срещата.

Капитанът Благой Вълчев отбеляза второто попадение

„Победихме един много добър отбор, показателно е, че съперникът нямаше загуба до момента. Благодарим на спонсора г-н Димитър Огнянов, президент на транспортна компания „NAVIGATION“, затова, че през годините винаги е бил до нас. Нивото на игра, което достигнахме и подържаме от началото на сезона, се дължи и на неговата безрезервна подкрепа“, коментира създателят на „Миньор“ Чикаго – Николай Василев.

Мястото и часа на мача за щатската купа

Този петък (23 юни), от 8:00 ч. вечерта, на Олимпик парк в Шамбург, „Миньор“ стартира участието си в турнира за купата на щата Илинойс. В първия предварителен кръг, „винкелите“ срещат младия отбор на „Революшън 23“. Ако „жълто-черните“ успеят да отстранят този противник, в следващия етап ги чака перуанския „Торино“.
В неделя (25 юни), ще се изиграе последен кръг от първия полусезон в Метролигата. „Миньор“ гостува на немския „Кикерс“ 1957 от 3:00 ч. следобяд, на адрес: Kickers Field, 259 West Grand, Lake Villa 60046. Във временното класиране, „чуковете“ са на четвърто място, на шест точки от лидера „Хеленик“.

Галерия снимки:

„Миньор“ (Чикаго)

Техничният Дидо Радев

Миньорци се надъхват преди срещата

Николай Янев

Треньорът Емил Миланов на полувремето

Опитният Танко Дяков

Георги Николов в борба на втория етаж


Мирослав Николов


Пламен Пенев отбеляза от дузпа

Играещият треньор Стефан Златев


В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.