„Миньор“ Чикаго извоюва четвърта поредна победа в първенството на Метрополитан Сокър Лийг. „Винкелите“ извоюваха минимален успех с 1:0 срещу сръбския „Моравия“. Единственият гол в мача падна още в 6-та минута с автор централният защитник Светозар Гюров. По дясното крило капитанът Благой Вълчев центрира по въздух в наказателното поле на противника, там Светозар Гюров се извиси над сръбската защита и вкара с глава. Малко по-късно Андрей Василев финтира защитник до лявата греда върна към съименника му по фамилия Асен Василев и последния вкара от два метра, но голът му беше отменен. Според рефера топката беше напуснала очертанията на игрището преди паса на Андрей Василев. Десет минути по-късно Атанас Каракитуков центрира от дясно, Васил Чирпанлиев засече с глава и вкара топката в мрежата, но страничният съдия видя засада и отмени второ попадение за „чуковете“.

В началото на второто полувреме капитана Благой Вълчев пресече пас в центъра на терена подаде на Тони Тодоров, който изведе зад защитата по прекрасен начин Васил Чирпанлиев, последния вкара отново, но както и в предишната ситуация голът беше отменен заради засада. Пет минути по-късно Благой Вълчев центрира от дясно голмайсторът Светозар Гюров опита задна ножица, топката попадна в Стефан Златев, който я върна на Гюров и той вкара на празна врата. Преди паса на Златев съдията маркира нарушение на Гюров в момента на изпълнението на задната ножица и така за четвърти път в срещата беше отменен гол на жълто-черните. В 81-та минута Пламен Памуков изведе Евгени Руссу зад сръбската защита, Руссу отбеляза, но голът му беше отменен поради засада. През целият мача футболистите на „Моравия“ се бранеха в собствената си половина и това пречеше на играта на миньорци. Сърбите имаха няколко голови положения, дошли след контра атаки, но защитата и вратаря Светослав Манов се справиха без особени затруднения. След края на мача „чуковете“ подкрепиха кампанията започната от Дани Алвеш и изядоха по един банан в подкрепа на идеята „Не на расизма!“

„Получи се оспорван мач, много трудно се играе, когато противникът се брани през цялото време и разрушава нашата игра. Доволен съм от победата, хубаво е в началото да натупаме добър актив от точки, за да атакуваме първото място в групата. Като игра пак не се получи това, за което се бориме, но пак повтарям срещу тази сгъстена защита трудно се играе.“, сподели мнението си след мача треньора на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

Тази неделя „чуковете“ нямат мач на голям терен, те ще участват на традиционният междущатски турнир по минифутбол „BAJA“. Мачовете ще се проведат от 9 сутринта до 6 следобяд на адрес: 2100 N. 15th Avenue, Melrose Park, Illinois 60160.

На първи юни в мач от пети кръг на първенството „Миньор“ гостува на ФК „Република Српска“ от осем часа вечерта на адрес: Elmhurst College, 190 S. PROSPECT AVE. ELMHURST, IL 60126

„Не на расизма!“
02
Стефан Неделев и приятелката си
03
Голмайсторът Светозар Гюров
04
Капитанът Благой Вълчев
05
Неостаряващият Тони Тодоров
06

Теньо Минчев печели борба на втория етаж
DSC_0041

[embedvideo id=“ccNO4FK6GXg“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.