„Чуковете“ се радват след изравнителния гол на Светозр Гюров

DSC_0222

Мароканецът Юсеф Оюфак стреля с глава

„Миньор“ Чикаго завърши щастливо 3:3 със сърбо-хърватския клуб „Тесла“ в шампионатен мач на първа девизия на най-силната Метрополитан Сокър Лийг. Мачът се игра на домакинския стадион на сърбите, който беше по-малък от общоприетите размери и с много неравности, а домакините се ритаха като на състезание по „таекоундо“. Терена много напомняше някои от игрищата на „А“ окръжна група в България. Това повлия много на играта на „чуковете“, който владееха топката в 70% от мача, но домакините бяха „паркирали рейса“ отзад и играеха само на контраатаки. 02

Стефан Златев за „Миньор“

Цяло първо полувреме жълто-черните се скъсаха да пропускат и както става в подобни ситуации, ако не вкараш ще ти вкарат, получиха гол за 1:0. В края на частта, след стрелба от линията на наказателното поле, коженото кълбо тупна точно пред плонжа на Мартин Митев и го прескочи. С подновяването на играта, статута се запази и сърбите почти не излизаха от собствената половина. В 56-та минута десния краен защитник на „Миньор“ Иван Иванов се опита да върне една топка към Митев, но пасът му беше пресечен от нападателя на „Тесла“ и той вкара за 2:0. 03

Асен Василев

Сърбите още се радваха и невярващи, че водят в резултата се паникьосаха, миньорци усетиха, че противникът води и трепери и още с изпълнението на центъра се хвърлиха в мощна атака. Топката беше изчистена в тъч, Стефан Златев изпълни в „английски“ стил към Асен Василев, той овладя и моментално стреля по земя от дъгата, в този момент сръбския страж беше „отишъл за гъби“ и резултата стана 2:1. Малко след това Дамян Димов записа греда в статистиката на „чуковете“.

05

Ивайло Кръстев (с топката) в центъра на терена

Този резултат се задържа дълго и българите се изнервиха, Стефан Неделев срита без топка играч на „Тесла“ и беше изгонен с директен червен картон. Останли с десет души, „винкелите“ получиха още един гол, след като Георги Георгиев се засуети и неуспя да изчисти топката в защита и така резултата стана 3:1.

06

Капитанът Ивалин Гунчев

В този момент капитанът Ивалин Гунчев взе нещата в своите крака и след солова акция разстреля вратаря за 3:2. Течеше продължението на мача, когато буквално в последната секунда на добавеното време Павел Славов центрира отчаяна топка в наказателното поле, там опитния Светозар Гюров изкочи зад защитата и вкара от два метра за 3:3. Главния съдия свири моментално край на мача. Taзи неделя от 5:00 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1300 Forest Gate Rd, Oak brook „Миньор“ Чикаго приема силната школа по футбол „Сокърс“.

04

Стефан Неделев

DSC_0234

Младите Иван Иванов (с топката) и Павел Славов

[embedvideo id=“ujWiFLY9H-w“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.