Голмайсторът Иван Михалев

„Миньор“ (Чикаго) постигна първа победа от началото на втория полусезон в най-силната аматьорска лига в САЩ – Метрополитан Сокър Лийг. „Чуковете“ победиха с класическото 3:0 немския тим „Кикърс“ 1958. Домакините, предпочетоха да запазят тревата на официалния си стадион и срещата между двата отбора се изигра на едно от тренировъчните им игрища. А то беше в окаяно състояние, заради проливния дъжд изсипал се през нощта и няколкото мачове на юношеските им формации изиграни преди мъжкия двубой между „Кикърс“ и „Миньор“.

03

„Чуковете“ се радват на поредния гол

Още в 5-минута бившият играч на „Партизан“ (Белград) – Владимир Вукайелович стреля опасно от близо, топката беше избита и попадна в младия Иван Михалев, който с гръб към противниковата врата, елегантно, насочи топката с пета във вратата на немците за 1:0. „Кикърс“ отговариха с няколко опасни атаки и удари извън очертанията на „жълто-черната“ врата.

07

Радост след първия гол на Иван Михалев

В средата на първата част отново Владимир Вукайлович тръгна от центъра надбяга персоналния си пазач и беше спънат отзад в наказателното поле. Главният рефер не се поколеба и посочи бялата точка. Зад топката застана опитният Стефан Златев, който хладнокръвно насочи топката в горния ляв ъгъл за 2:0. Малко след това играч на домакините беше изгонен за нарушение срещу Евгени Руссу с директен червен картон. Първото полувреме завърши при резултат 2:0 за „Миньор“.

10

Протест на българите миг преди да бъде изгонен играч на немците

С подновяването на играта бившият капитан на юношеския национален отбор на България – Пламен Пенев си изпусна нервите и наруга съдиите, заради спорни отсъждания. Главният рефер му показа, че няма да търпи подобно отншение и веднага му показа червения цвят на картона. Пет минути по-късно „балканския“ му пример последва и юношата на „Левски“ (София) – Стефан Неделев, който също беше изгонен. Така в рамките на пет минути „Миньор“ обърна численото преимущество в полза на „Кикърс“.

dsc_0693

Напрежение пред българската врата

Немците се настаниха в половината на „винкелите“ и създадоха няколко опасни атаки. За щастие бившият национал на Македония – Мартин Митев се справи блестящо и опази вратата си суха. Секунди преди последния съдийски сигнал при контраатака за „Миньор“, голмайсторът Иван Михалев асистира на Венцислав Календжиев, който излезе очи в очи с немския страж и с удар по земя, оформи крайния резултат на 3:0.

04

Тримата голмайстори от ляво на дясно: Михалев, Календжиев и Златев

Преди мача „жълто-черните“, които в срещата играха с резервния бял екип, бяха инкасирали само загуби от „Кикърс“. Победата е първа в актива за „винкелите“ срещу този съперник.
Два кръга преди края на първенството българите заемат предпоследното място във временното класиране и се борят да оцелеят за трета поредна година в Метролигата.

08

Танко Дяков печели въздушен двубой

В предишния кръг „Миньор“ завърши наравно 3:3 със скандинавския тим „Вайкингс“ 1926. Тази неделя „Чуковете“ гостуват на другия немски тим в групата „Швабен“ 1926. Мачът ще се изиграе от 2:00 часа следобяд на „Швабен център“ на адрес: 201 Weiland Rd, Buffalo Grove 60089.

emo

Треньорът Емил Миланов

Ето какво каза треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов, след победата над „Кикърс“ 1958:
„Условията за игра бяха много тежки, терена беше много лош, заради дъжда. Това ни попречи малко да покажем по-добре техническите си възможности. Въпреки това, момчетата играха много мъжки, стояха добре подредени и изполвахме празните пространства, които ни се откриваха в противниковата половина. Много съм доволен от здравата битка и спечелените ценни три точки в борбата ни за оцеляване в елита. Все пак ние сме единственият отбор в Метролигата, който не води организирани тренировки. Благодаря на спонсора на отбора Димитър Огнянов от „NAVIGATION „, който винаги стой зад нас и ни помага финасово. Благодаря и на ръководството на отбора в лицето на Николай Василев за оказаната подкрепа“.

Галерия снимки:

05

Голмайсторът Венцислав Календжиев

dsc_0688

Стефан Златев изпреварва съперник

dsc_0635

Капитанът Георги Николов печели битка на втория етаж

  dsc_0840

Братята Велиян (на преден план) и Иван Михалеви (на заден план от ляво)

dsc_0824

Голмайсторът Иван Михалев

dsc_0772

Голмайсторът Венцислав Календжиев

dsc_0754

Танко Дяков

dsc_0739

Протест на българите миг преди да бъде изгонен играч на немците

dsc_0732

Велиян Михаилев

 dsc_0640

Танко Дяков

dsc_0650

Владимир Вукайелович

dsc_0668

Танко Дяков

dsc_0677

Евгени Руссу

09

Капитанът Георги Николов чисти с глава

06

Братята Велиян (на преден план) и Иван Михалеви (най-близкият на заден план)

02

Стефан Златев отбеляза от дузпа

dsc_0823

Голмайсторът Венцислав Календжиев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.