На националния празник 3-ти март “Миньор” Чикаго постигна разгромна победа със 7:1 над италианския “Интер” и зарадва българите обичащи футбола във ветровития град.
В самото начало на двубоя Борислав Радев се възползва от грешка в защитата на противника и откри резултата за 1:0.

Голмайсторът Борислав Радев

Две минути по-късно Ивалин Гунчев подаде хитър пас на дебютанта Демба Камара, който вкара безпощадно за 2:0. В средата на първата част Илия Ребреев изнесе топката с дълъг пас и грешка на противниковия страж позволи на африканеца Демба Камара да вкара с глава за 3:0.

Гвинеецът Демба Камара

Пет минути преди края на първото 20-минутно полувреме българите изпълниха перфектен фал. Опитният Ивалин Гунчев подаде в дясно на гръка Нико Михаилопоулос и той с топовен шут вкара неспасяемо за 4:0.

Гръкът Нико Михаилопоулос

Въпреки добрата преднина българите не се отпуснаха и продължиха обсадата на съперниковата врата. Малко късмет не достигна на Иван Михалев, който нацели далечната греда.

Иван Михалев натресе греда

С подновяването на играта голмайсторът Нико Михалопоулос се измъкна между трима противници и подаде в ляво на Теди Коларов, който вкара през ръцете на стража за 5:0.

Голмайсторът Теди Коларов

Малко след това отново гръкът Михаилопоулос тръгна напред между двама и излезе на позиция сам срещу вратаря, преодолявайки го, от втория опит, за 6:0.
В средата на втората част италиански играч напредна от дясно и макар й трудно, успя да отбележи почетното попадение за 6:1.
Минути преди края на мача отново гвинеецът Демба Камара напомни за себе си, като овладя коженото кълбо и разстреля вратаря за 7:1, с което оформи крайния резултат и своя хеттрик в мача.
„Честит празник на всички българи. Радвам се, че точно днес успяхме да постигнем такава убедителна победа. Това е може би най-силният ни мач в зала тази година, но трябва да го забравим по най-бързия начин, защото играем със същия противник в следващия мач, който се явява елиминационен. Дано не подценим съперника и бъдем пределно концентрирани и мобилизирани, за да затвърдим силните игри през целия зимен сезон“, кометира треньорът на „Миньор“ – Емил Миланов.

Треньорите Емил Миланов и Стефан Златев

Тази неделя (10 март) от 2:45 часа следобяд в комплекса “Одиум спорт център”,намиращ се на адрес: 1033 N.Villa Ave, Addison, IL 60101, “Миньор” Чикаго, като втори във временното класиране, играе в елиминационен двубой със същия противник, който е четвърти. Победителят от двубоя се класира на финал срещу победителя между третия „Кънекшън“ и първия, с точка пред българите, „Хамърс“. По регламент финалистът ще играе бараж с предпоследния, а шампионът ще влезе директно в майсторската група.

Галерия снимки:

Денис Зейнели
Перничанинът Георги Спасов
Ивайло Александров и Теди Коларов пред погледа на вратаря Дони Кевин
Дебют направи Фахад Решид Абдулазис от Саудитска Арабия
Радостният Боби Радев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.