За първи път в 28-годишната история на Арнолд Класик, в Кълъмбъс, Охайо, имаше български треньор на комерсиалното състезание. Родният културист и персонален треньор Никола Николов, по известен като Ник Беар, или в превод Мечката, взе участие като треньор с двама състезатели. Освен като треньор, Николов се готви усилено за следващата година, когато ще вземе участие и като състезател.

Никола Николов, като състезател

Никола Николов е национален шампион на България в категория до 90 кг. за 2005 г. Заема първо място на квалификацията за национален отбор през 2009 г. и печели второ място на Балканско първенство през същата година. Завършва НСА „Васил Левски“ със специалност треньор по културизъм и фитнес. Дебютира ударно на американска сцена на 7-ми ноември 2015 в Чикаго на турнира „2015 NPC MIKE MATARAZZO MEMORIAL CLASSIC“. Българинът печели общо пет трофея на дебютното си състезание в Америка. От тогава до днес Ник Беар е печелил почти всяко състезание на което е участвал. Успехите му като треньор също не закъсняват и негови възпитаници печелят състезания по бодибилдинг.

Eдиният от двамата състезатели на Никола – Акрам Кософе

„Акрам Кософе e роден в Ирак. Занимавам се с него от 2 години. Това му беше първо участие на такъв голям форум. Определено заслужаваше да е в първата десятка, но съдиите не са го виждали досега и затова предполагам ще оставят по-предно класиране при следващите му участия. Те искат да видят, че той показва подобрения във формата си със всяка изминала година. Горд съм, че му помагам да сбъдне мечтите си, да стане шампион и така и двамата превръщаме американската си мечта в реалност“, коментира персоналният треньор Никола Николов.

Никола Николов (първият от ляво)

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.