По покана на генералния консул на Република България в Чикаго – г-н Иван Анчев, представители на НСА „Васил Левски“ – проф. Лозан Митев, Олег Вачев и Николай Василев посетиха нашето консулство. На срещата присъства и консул г-жа Людмила Иванова – Тасева. Поводът на срещата бе честването на 75-годишнината на НСА „Васил Левски“ в града.
Г-н Анчев представи някои интересни факти, свързани с културната история на Българската общност в Чикаго, като подчерта стремежа на консулството да подпомага нашите сънародници в града, особено в областта на образованието и културата.
Проф. Митев разказа за постиженията и перспективите за развитието на НСА „Васил Левски“, в условията на реформи във висшето образование в България. Наред с това, по време на разговорите се изтъкна, че все по-нарастващите възможности за комуникация и културен обмен, дават положителен тласък за сближаване на Българската общност от Чикаго с обществения и спортен живот в България, за което със съвместни усилия могат да допринесат нашето Консулство и Национална спортна академия „Васил Левски“.

Галерия снимки:

Проф. Митев пред портрета на Алеко

Проф. Лозан Митев и Олег Вачев с прокламацията за 3-ти март

Людмила Тасева, Иван Анчев, Олег Вачев, Лозан Митев и Николай Василев

Кръстовището на Алеко в Чикаго

В-к: „България“

 

One Response

  1. GULTEN SEID

    NIKI MNOGO DOBRE NO ZA TOVA CHE NE MOJEM DA POSETIM DECATA SI V CHIKAGO NE SE LI GOVORI NIYE BABITE NE MOJEM DA VIDIM VNUCITE SI DA IM OTIDEM NA GOSTI V AMERIKA POKRAY SPORTA I TOVA DA IM GOVORITE MOJE LI

    Отговор

Leave a Reply

Your email address will not be published.