Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев награждава Олег Вачев

От 1 до 3 декември, на гости в НСА бе възпитаникът на Академията Олег Вачев, който е директор на детско-юношеската школа на ФК „Чикаго Сокърс“, един от най-големите и успешни футболни клубове в САЩ.

Олег Вачев се срещна с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, който му връчи почетен медал за заслуги към Академията във връзка с организиране честването на 70-годишнината на НСА в САЩ. Олег Вачев благодари за признанието и изрази своята голямата благодарност към обучението и преподавателите в НСА, които са го подготвили като специалист и чрез това са му дали възможност да осъществи своята професионална кариера.

3_4

Олег Вачев

По инициатива на секторите „Футбол“ и „История на физическото възпитание“ се проведе кратък семинар, на който Олег Вачев представи две лекции, свързани с методика на обучение на млади футболисти за развитие тактическото творчество и представяне на модела на работа в детско юношеската школа на ФК Барселона. На следващия ден се проведе практическо обучение и демонстрация.

В семинара взеха участие студенти по специалност Футбол, ръководени от доц. Архангел Гигов и доц. Михаил Мадански, както и млади специалисти и преподаватели, които специализират работа с начинаещи футболисти. По време на престоя си, Олег Вачев посети няколко семинара и лекции, за да се срещне със студенти и преподаватели. Той проведе срещи с преподаватели от катедра „Мениджмънт и история на спорта“, която според него е изиграла най-голямо значение за неговото образование и изграждане като специалист.
Олег Вачев получи награда и от Българския Олимпийски Комитет в лицето на госпожа Румяна Динева за своите заслуги, свързани с основаването на първия олимпийски клуб през 1985 г. в НСА и дейността му като член на Националната олимпийска академия.

Галерия снимки:

    2_5  4_5 5_5 6_6 7_6 8_5 9_5 12_2 13_2 14_3

fcghj

източник: nsa.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.