Химн на eмигрантските деца по света (записан в Ню Йорк, САЩ)
Виктор Велинов е на 8 години. От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява… През пролетта на 2014та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в историческата си родина, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България. Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова – поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.
През есента, след ваканцията, Виктор е записан на уроци по музика при Александър Чазов – випускник на Московската консерватория. Там, заедно с учителя си записват професионално песента. За каузата са привлечени приятелките Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът, САЩ – какичките, които Виктор покани за бек-вокали в бъдещата си група… 🙂 Момичетата и техните родители се отзовават сърдечно на поканата за участие в песента, въпреки големите разстояния, натоварения си график и всички произтичащи от това неудобства. С ангелските гласове на Мартина и Нели на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четири годишна възраст вярва, че България е на небето – тъй като до нея се стига със самолет… Мечтае един ден, когато порасне да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така, че да няма страдащи и убивани. Макар и наивни, детските мечти са нещо много ценно… Те даравят реалността ни с криле и може би точно на тях тя се държи  – за да не рухне върху ни… Така че… нека да мечтаем…

 

Източник: bgnow.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published.