Най-силният български отбор в чужбина – „Миньор“ (Чикаго), стартира сезона на закрито с успех. „Чуковете“, зад океана, победиха в първия си мач „Юнайтед 98“, с убедителния резултат 7:4. Първите два гола за жълто-черните отбелязаха братята Иван и Вилян Михалеви.

Младата надежда Вилиян Михалев

До края на първата част, противникът успя да върне едно попадение. С подновяването на играта, отборът на „Юнайтед 98“ успя да направи пълен обрат, като поведе с 2:4. В този труден момент за „Миньор“, бившият професионален футболист Танко Дяков, върна българите в мача, отбелязвайки за 3:4.

Лидерът Танко Дяков

Миньорци се втурнаха в атака и след продължителен обстрел на съперниковата врата, намиращият се в страхотна форма Павел Славов, изравни резултата за 4:4. Неостаряващият Ивалин Гунчев наниза петото попадение, а новото попълнение Евгени Александров покачи за 6:4. Точка на спора, с второто си попадение в срещата, сложи най-добрият в редиците на „Миньор“ – Павел Славов.

Голмайсторът Павел Славов

„Много съм доволен от хубавата победа. Надявам се да продължим в същия дух и в следващите ни мачове. Обикновено първенството в зала го използваме за попълване на селекцията с нови играчи и поддържане на добра спортна форма през зимния период. Благодарим на спонсора Димитър Огнянов за това, че за поредна година е до нас и ни подкрепя!“, коментира треньорът на „Миньор“ Емил Миланов.

„Чуковете“ се радват на гола

Тази неделя (15/01/17) от 4:00 ч., следобяд, на адрес: 1033 North Villa Avenue, Villa Park, IL 60181, „Миньор“ играе с италианския „Интер“.
„Миньор“ (Чикаго) участва за трета поредна година, в първа дивизия на Метро Лигата. Първенството се провежда в спортна зала „Odeum Expo Center“. Мачовете се играят в две полувремена, с продължителност по 20 мин. Смените са хокейни, а броят на футболистите в един отбор е неограничен.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.