„Сцена без граници“ – така се нарича новосформираният театър тук в Чикаго. През изминалата събота, на 18-ти февруари, формацията представи първата си постановка „Великденско вино“. Тази дата не беше избрана случайно за представлението. По случай 144 години от обесването на Апостола на Свободата, режисьорът Емил Стоев, който беше и актьор в монолога за Поп Кръстьо, бе решил да изиграе пиесата и чрез нея всички заедно да почетем паметта на Васил Левски.
„Сцена без граници“ стартира своята дейност през февруари 2016 г. Идеята на формацията е повече от достойна – да запази българските корени и през океана, а как иначе, освен чрез утвърждаване на майчиното ни слово. Основателите й са четирима души – режисьорът Емил Стоев, писателят Дари Проданова, журналистът Радост Павлова и комикът Димитър Илчев. Пред всички в публиката, те споделиха, че са самодеен състав, зад който не стои никаква политическа, религиозна, обществена или правителствена структура.

От ляво на дясно: Димитър Илчев, Радост Павлова, Дари Проданова, Емил Стоев

Сценичното представление се проведе в Leela Arts Center в Des Plaines. Залата събра около сто и петдесет души, които станаха на крака и дълго ръкопляскаха след невероятно изпълнената актьорска игра на Емо Стоев. Генералният консул на Р. България в Чикаго – г-н Иван Анчев, също уважи първото театрално представление на формация „Сцена без граници“.

Актьорът Емо Стоев получава сърдечни поздравления от г-н Анчев

Накрая г-н Стоев  представи на всички в залата останалите от екипа на формацията. Те благодариха на публиката и спонсорите, за осъществилия се проект. С радост казаха, че биха се радвали на желаещи, които да се включат от сърце в екипа. Споделиха, че имат още много идеи за в бъдеще, над които вече работят.

В-к: „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.