Mилен Рангелов ( шампион), Линдейл Джонсън (финалист)

През изминалия уикенд се проведе турнир по тенис „ML&F Year End Masters“ 1500 за 5.0 дивизия Open, от редовния сезон на веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата се състоя от поредица от турнири от април до октомври, като най-добрите тенисисти бяха поканени на заключителния „Masters“ на най-добрите състезатели в края на сезона. Призьорите бяха наградени с парични премии от компанията за хранителни добавки „Usana Health Sciences“.
В първия 1/2 финал, Милен Рангелов се изправи срещу Стоян Ризов. Рангелов показа обичайното си постоянство, като успя да затвори първия сет с 6:2. Във втория сет, Ризов успя да повиши ефективността и пласирането на ударите си, но Рангелов успя да затвори мача с 6:3 гейма. Във втория полуфинал се изправиха американецът Линдейл Джонсън срещу македонеца Игор Гогов. Гогов показа добра игра, като в първия сет преобладаваха дългите разигравания, но Джонсън измъкна сета след 6:4. Втория сет предложи още по оспорвана игра, като с добрата си защита Джонсън успя да устои на атаките на македонеца и затвори мача след 7:5 гейма. Така се класира за финалния двубой.
Във финалната среща се изправиха нашенецът Милен Рангелов и американецът Линдейл Джонсън. В мач с атрактивни отигравания, нашенецът спечели първия сет с 6:3. Във втория сет, Джонсън се активизира пределно, но с добра игра в защита Рангелов удържа на агресивните атаки. Той успя да изтръгне втория сет след 7:5 гейма, поздравявайки се с титлата от турнира.
След турнира Рангелов сподели:
„За съжаление, част от младите играчи в Open дивизията бяха контузени, а други през тази част на годината се завръщат в университетите си, кадето продължават подготовката си за колежанските първенсва. Ако времето позволи, е възможно организирането на няколко Challenger турнира, преди да преминем към мачове от лигата на закрити кортове.
За повече информация и записвания, Милен Рангелов: 773-322-5614.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.