Милен Рангелов(Шампион), П.Анжейевски(финалист)
През изминалия уикенд се проведе отложения турнир по тенис ML&F Masters 1000 за дивизия 5.0 & under от редовния сезон на веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата ще състои от поредица от турнири от април до октомври,като най-добрите тенисисти през сезона ще бъдат поканени на заключителния “ Masters“ на най-добрите в края на сезона.
В първата полуфинална среща фаворита в турнира Милен Рангелов се изправи срещу Марек Малосек от Чехия. В средата на първия сет Рангелов навлезе в ритъм и успя да затвори сета с 6:3. Във втория сет нашенецът повиши темпото на игра затварайки мача безпроблемно с 6:2. Във втория полуфинал се изправиха втория поставен поляка Павел Анджейевски и американеца Грег Имес. Анджейевски наложи високо темпо в първия сет налагайки се с 6:2. Имес показа борбеност във втората част,но с постоянна и безгрешна игра Анджейевски спечели мача след 6:3.
Във финалната среща се изправиха нашенецът Милен Рангелов и Павел Анджейевски. Мачът не започна никак добре за нашенеца,който се възстановяваше от контузия в лакътя през последните 10 дни, като полякът поведе с 4:0 гейма в първия сет залагайки на перфецтната си защита. постепенно Рангелов започна да намира правилните решения и да повишава прецизността на ударите си и след търпелива игра не само изравни за 5:5, но и спечели сета с 7:5. Във втория сет залагайки на добрата си физическа подготовка Рангелов започна да доминира с мощна и разнообразна игра печелейки титлата в тази дивизия след 6:3 гейма.

Leave a Reply

Your email address will not be published.