Капитанът Александър Карабелски

06

„Сините“ изграждат стена

Истинска драма се разигра през изминалата неделя в полуфиналната среща от турнира за купата на Премиер-лигата, при над 30-годишните. След дузпи, шампионът „Левски“ (Чикаго) отстрани с 6:4 (2:2 в редовното време) вицешампиона „ДиПол“. Мачът започна много активно за „сините“, които имаха няколко положения за гол. В 11-та минута, удар към вратата на Тони Тодоров беше спрян с ръка от защитник, в наказателното поле на американците. Въпреки протестите на българите, съдията остана безмълвен. Пет минути по-късно, Евгени Михайлов излизаше централно сам срещу вратаря и бе спънат отзад. По всички правила на футболната игра, това е класически директен червен картон и дузпа, но за учудване на всички, реферите отново не реагираха. Ощетяването подейства демотивиращо на нашите, и след атака по-лявото крило и удар по-диагонала, „ДиПол“ поведе с 1:0. Левскарите се събудиха и погледнаха отново към вратата на противника, но вместо да отбележат, Добромир Пеев си вкара нелеп автогол. Той спря летящата топка с гръб към вратата и подлъга вратаря за посоката, в която се движеше кълбото, а то влезе директно във вратата за 2:0. Така завърши първата част.

05

Добромир Пеев

С подновяването на играта, българите се пренесоха в половината на домакините. Това допринесе за няколко контраатаки на американците, при които, като по чудо, не се стигна до ново попадение. Първо, на празна врата, от два метра, нападатлят на домакините стреля над горна греда. Малко след това, двама играчи на „ДиПол“ не успяха да преодолеят вратаря Питър Силва. Секунди по-късно, нашите изгубиха отново владеенето на топката и пак страхотна намеса 1:1 на Силва. Със невероятните си прояви, „синия“ вратар вдъхнови своите съотборници.

09

Стефан Златев

В 76-та минута, Стефан Златев изпълни фал от ляво в наказателното поле на американците. Там „синята девятка“ – Васил Чирпанлиев, беше оставен непокрит и от два метра отправи удар с глава, топката се удари в горната греда и влезе във вратата за 2:1. Пет минути по-късно, поради огромното напрежение, се заформи меле, след което главните учасници, натурализираният румънец Габриел Димитреску и играч на „ДиПол“, получиха червени картони. След нормализиране на ситуацията, българите продължиха да атакуват, а на няколо пъти вратарят се включваше в нападение.

02

Голмайсторът Евгени Михайлов

Две минути преди края, Питър Силва тръгна напред необеспокояван от съперници, които се бяха барикадирали пред собствената си врата. Вратарят подаде по земя на Евгени Михайлов, който без да се замисля отправи прехвърлщ удар по диагонала и вкара красив гол за 2:2. Малко след това, главният съдия свири край на мача. По правилата на лигата, веднага се пристъпи към изпълнение на дузпи. „Сините“ вкараха всичките си дузпи, започвайки първи с голмайстора Васил Чирпанлиев, след него Венцислав Динков, авторът на втория гол Евгени Михайлов и накрая капитанът Александър Карабелски. До изпълнение на пета дузпа не се стигна, заради една пропусната и една спасена дузпа от Силва.

04

Вратарят Питър Силва

„Първите 30 минути владеехме инициативата, после ни липсваше завършващият етап. Видя се, че противника има много повече физически сили от нас. Допуснахме два леки гола, второто полувреме тръгнахме от минус два, това даде шанс за съперниците. Имаха няколо чисти положения за гол, но късмета беше с нас този път. Изравнихме в последната минута и от там имахме психическо преимущество за дузпите. Въпреки двата получени гола, защитата се справи много добре. Не трябва да се отпускаме, а да се опитаме да повторим успеха от миналия сезон“, коментира мениджъра на „Левски“ (Чикаго) – Пламен Бежански.

03

Голмайсторът Васил Чирпанлиев влиза в игра

Тази неделя, от 9:00 ч. сутринта, е финала за купата на лигата. „Левски“ ще играе със „Сент Чрлз“, който, също като „сините“, отстрани с дузпи гръцкия „АЕК“. Мачът ще се изиграе на адрес: 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090. Каним всички български фенове да дойдат да подкрпят отбора.
Припомняме ви, че „Левски“ (Чикаго) беше създаден през миналата 2014 година, по случай 100 години „Левски“ (София). Още с първото си участие, ентусиазираните българи направиха требъл, печелейки титлата, купата и суперкупата. Триумфът беше посветен на юбилейната година.

     07

Тони Тодоров

08

Георги Георгиев е вдигнат във въздуха

10

Венцислав Динков

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.