Бившата национална състезателка по лека атлетика и първата българка в историята ни с професионална карта Нели Митрева записа невероятен успех, класирайки се на второ място по време на най-комерсиалното състезание в стета 2017 IFBB Arnold Classic (Columbus, OH). Атлетката грабна вицешампионската титла в категория „figure/bodyfitness”.

Нели Митрева на финалите на Арнолд Класик

Вече втора година, организаторите на състезанието, канят Митрева за участие. Както е известно, миналата година тя се класира на 6-то място. Нели е трикратна шампионка на Америка и шеста за 2016 година в света в нейната категория, което автоматично и дава правото да участва на Arnold Classic.
Състезанието се проведе в няколко дни, първо българката трябваше да мине през квалификации и да се класира в топ 10, за да отиде на финал. Най-добрите десет състезателки се появиха за последна позинг презентация – индивидуална и групова, след което съдиите избраха най-добрите пет състезателки. Реферите дадоха на българското момиче второ място, пред нея сложха само състезателка от Бразилия. Това е най-доброто представяне на родната ни атлетка до момента, което я прави втората в света най-добра фитнес фигура.

Нели Митрева (втората от ляво на дясно)

Роденото в София момиче се занимава с културизъм от няколко години и печели професионална карта, веднага след първата година като аматьор. Тя се състезава в категория „фигура” или така нерачената в Европа категория „бодифитнес”. В тази дивизия съдиите следят за мускулна маса, дефинизия, пропорционалност, красота, галантност и добъро позиране. Много важно за тази категория е състезателките да имат добре изразен V-shape, което означава широки рамене и гръб в комбинация в мускулести но много прибрани крака и глутеус.

Нели Митрева (втората от ляво на дясно)

Припомняме ви, че освен с успехи на състезателната сцена Митрева е главно лице в подготовката на служители на Американското правителство и армия. Също така, екс-атлетката направи собствена линия спортни добавки и фитнеси, които започнаха да се налагат успешно в цяла Америка. Тя стана водещ модел на “ FM фитнес модел“ в Америка и първия състезател по бодибилдинг сред мъжете и жените в цял свят, спонсориран от гиганта „SBD“!

Нели с наградата

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.