Българският боец Тихомир Благовестов, продължи своята победна серия в смесените бойни изкуства. Той победи при 66-килограмовите Фард Мохамед на гала-вечерта в Калифорния, Studio sity – „CXF: Gold Rush“. Това бе дебютна битка за нашенеца на американска земя. „Българският лъв“ е в Лас Вегас от миналата година. Там тренира и провежда годишната си подготовка, в смесените бойни изкуства. Той тренира в залата на известния ММА боец и филмова звезда Randy Couture. На същото място тренира и носителят на световната титла на „WSOF“ в тежка категория Благой Иванов – Багата.

02

„Българският лъв“ на кантара

– Честита победа Тишо! Кога ти беше по тежко, преди кантара или на самия двубой?
– С килограмите беше по тежко. Свалих ги и си казах, че съм спечелил битката. Но войната ме очакваше на другия ден, така че никакво отпускане нямаше.
– Познаваше ли добре Фард Мохамед?
– Бяхме го проучили с моя тим. Знаехме, че ще тръгне агресивно към атака и очаквах това. Важното беше да не се поддавам на провокациите му, които не спряха по време на кантара и преди срещата.
– Имаше ли проблеми с подготовката за мача?
– Подготовката ми беше перфектна. Всеки ден обръщахме внимание на всяка една част (бокс, кикбокс, мма, борба …) ,като създавахме ситуации, в които тренирахме варианти и казуси, защото противника ми беше с обратен гард и това беше особеност.
– Как си обясняваш победата за самон 2:22 минути?
– При мен техниката надминава силата. Тренировките, в които научавам все повече похвати, ми помагат в ситуация да привърша по – бързо срещата, когато ми се предостави шансът.
– Какво правиш в момента?
– В момента почивам. След това продължавам ежедневието си с учебния процес в залата и в очакване на следващото предизвикателство.
– На кого искаш да благодариш?
– Благодаря на тима ми от професионалисти, които ми помогнаха за тази победа: Nathan Pettit, Robert Follis ,The Dee1 ,Rodney Craisler, Благой Иванов, Ивайло Гоцев, ‪CXF‬, GoldenRush‬, ‪Bashboxing‬, Glen Amador, ‎Xtremecouturemma‬. На всички приятели и партньори от България, Лас Вегас и Лос Анджелис. На моето прекрасно семейство и на спонсорите от „4plusnutrition‬“.

 03
Тишо по времето когато сваля на килограмите

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.