03

   Кристиян Цветков и Атанас Каракитуков за Миньор

Жълто-черните спечелиха трета поредна победа в първенството на Метрополитан Сокър Лийг и са водчи в калсирането, след трети кръг с максимален брой точки. Този път „Чуковете“ победиха с 3:2 отбора на силната футболна школа „Сокърс“, където като треньор се подвизава българинът Олег Вачев. С първия съдийски сигнал десният бег Асен Василев ритна топката силно напред, там Ивалин Гунчев се пребори с глава и подаде в дясно на Деион Радев, който напредна и стреля право в ръцете на вратаря. На следващата атака Стефан Златев центрира по лявото крило, топката попадна в противников защитник, който върна към вратаря, но последния не можа да изчисти добре топката. От грешката се възползва Деион Радев, той финтира защитник подаде по земя на Гунчев, който с технично докосване изведе Пламен Памуков на стрелкова позиция и последния отбеляза за 1:0. Малко по-късно Стефан Златев изпълни пряк свободен удар централно срещу вратата, но американският страж улови топката.

05

Капитана Благой Вълчев се бори с противник

Две минити по-късно капитанът Благой Вълчев изпълни фал от ляво, малко не достигна на включилият се Стефан Неделев да засече топката. В 21-та минута удар от ляво на нападател на „Сокърс“ беше отразен по-блестящ начин от вратаря на „Миньор“ – Светослав Манов. На следващата атака дясното крило на „Сокърс“ стреля опасно над гредата. В 27-та минута Атанас Каракитуков отне чисто топката в средата на терена, Тони Тодоров подаде на Деион Радев, който върна паса към Тодоров, последния отправи удар от малък ъгъл отразен от вратаря в корнер за „Миньор“. Пет минути по-късно жълто-черните изгубиха владеенето на топката в средата на терена, „Сокърс“ организираха бърза контраатака по дясното крило завършила с опасен удар близко до дясната греда. Нападателят Васил Чирпанлиев изпълни пряк свободен удар от далчено разстояние, топката не затрудни вратаря на „Сокърс“. Малко преди края на първата част Благой Вълчев изведе Асен Василев по дясното крило, последва центриране в наказателното поле, където Васил Чирпанлиев опита удар с глава. Първото полувреме завърши при резултат 1:0 за „Чуковете“.

04

Деион Радев получава настъвления от Емил Миланов на полувремето

С подновяването на играта Асен Василев опита удар от дясно, топката срещна крака на защитник и излезе в тъч, Тони Тодоров изпълни към Деион Радев, той подаде на Асен Василев, който финтира противник и центрира към Ивалин Гунчев на който малко не му достигна да засече топката. „Миньорци“ продължиха с разиграването в средата на терена и създадоха още положеня за гол. Малко по-късно Стефан Неделев изчисти напред, Деион Радев свали топката с глава към Тони Тодоров, а той изведе зад защитата Ивалин Ганчев, който вкара за 3:1. Веднага след гола, съдията даде дузпа за американците и нападателя на „Сокърс“ намали за 2:1.

02

Опасна ситуация пред миньорската врата

Играч на „Сокър“изпълни фал от дясно, Светозар Гюров изби с глава, последва тъч и право в ръцете на Манов, който даде началото на атака по дясното крило, Асен Василев центрира в противоположният ъгъл и малко недостигна на голмайстора Гунчев да стигне пръв до топката.“Сокърс“ изпълниха пореден удар от фал, Светозар Гюров изби с глава, но беше сритан от нападателя на „Белите“, последва меле пред вратата на „Чуковете“, а съдиите се опитаха да намалят страстите.

06

Миньорци са неоволни от съдийско решение

Когато играта се поднови, Ивалин Гунчев се пребори за висока топка в средата на терена, напредна разминавайки трима футболисти на „Сокърс“ и стреля опасно от малък ъгъл. Млако след това Тони Тодоров подхвана атака в средата на терена подаде на Васил Чирпанлиев, той направи двойно подаване с Асен Василев, последния напредна и подаде на Пламен Памуков. Авторът на първият гол центрира, Тони Тодоров върна към Васил Чирпанлиев, който с последни усилия вкара за 3:1.

DSC_0179

Вратря Светослав Манов реди стената

Жълто-черните продължиха да доминират, Василев открадна топката и центрира, тук Кристиян Цветков отправи удар, но вратаря спаси. При една от последните атаки на „Сокърс“, страничния съдия вдигна флага за засада и жълто-черните спряха да играят. Главният арбитър беше на друго мнение и остави играта да продължи, така „белите“ вкараха за 3:2. Въпреки напрегнатите моменти по време на двубоя, след края на мача двата отбора се поздравиха със съдийте.                                                DSC_0189

Благой Вълчев в борба за топката на страничната линия

        „Труден мач, днес не се получи нашата игра, може би заради топлото време, малко сме по-зле физически от противника, те са млади момчета добре тренирани. Хвърлихме доста нерви, но все пак аз съм доволен победата си е победа, много важна, тя ни дава шанс да си гониме целите. Не всеки път можем да покажем хубава игра, понякога не се получава, важно е обаче да победиме. Имаше желание и себераздаване във футболистите, продължаваме да се утвърждаваме.“, сподели треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов. Тази неделя от три часа следобяд на адрес: 19697 W Grand Ave, Lake Villa, 60046 „Миньор“ играе със сръпският тим „Морава“.

DSC_0042

Васил Чирпанлиев скача за всиока топка

DSC_0009

10299015_1450172048562074_6498513917067474065_n

Класиране в Metropolitan Soccer League, след трети кръг

[embedvideo id=“ORLnNH3m6X0″ website=“youtube“]

Leave a Reply

Your email address will not be published.