Първият български рокерски клуб зад граница – „Хайдути“, беше представен в поредицата на Миролюба Бенатова „Българите от Америка“, в предаването „Комбина“ по Нова телевизия. Една история, в която успехът е път.

02

Изборът на името „Хайдути“ е предложено от основателя и президент на клуба – Никола Масларски и единодушно е одобрено от всички, защото едно от най-важните неща за тях е то да бъде свързано с България. Когато американците питат от къде идва, те с гордост отговарят – български борци за свобода! Те казват за себе си, че не са от рокерските банди, както преди 20, 30 г., които са буйставли и са правили разломи. При тях всичко е спокойно и подредено, дори когато се возят с моторите си всеки има свое място в колоната. Те са патриоти!

03

Винаги носят специално изработените си елечата, на които е изобразен българският флаг, и го развяват, където и да отидат. Най-голямото им желание и цел е да бъдат полезни на другите с каквото могат. Те успяват да съберат пари за пострадалите хора при наводненията във Варна през 2014 г. Също така даряват $1000 за изграждането на паметника на Васил Левски в Чикаго. Всеки един от от тях има свой клубен медальон, изработен от златаря на бандата, който те наричат Голди. Винаги, когато не са на работните си места, не пропускат възможността да се насладят и да покарат своите мотори, с които са истинска атракция.

05

Радостина Павлова, в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.