02

Ивалин Гунчев отбеляза хеттрик

„Миньор“ Чикаго загуби последният си мач за полусезона в Метрополитан Сокър Лийг с 4:5 от лидерите във временното класиране „Лионс“. Така „винкелите“ ще „летуват“ на трета позиция преди началото на есенния полусезон. Мача се изигра в неделният следобяд в Оак Броук, при горещо време. Противникът на „Миньор“ е първият украйнски тим създаден в Чикаго, преди повече от десетилетие. Този път освен украйнци в отбора на „лъвовете“ личаха и няколко латино играчи, които направиха добро впечатление с включванията си по крилата. Всъщност от там дойдоха и повечето главоболия за жълто-черните, който скоро не бяха получавали пет попадения във вратата си. Четири от петте гола за „Лионс“ паднаха след дълги извеждащи подавания и изкачане зад защитата на нападатели на украйнците. Само първия гол стана след суматоха пред вратата на Манов. През първата част защитата на „Миньор“ изглеждаше така все едно играе за първи път заедно и логично отбора губеше с 0:4.

05

Атанас Каракютуков за „Миньор“

 

Въпреки, че в началото на втората част капитанът Благой Вълчев получи пресилен директен червен картон и „Миньор“ остана с десет души, всичко хубаво за „миньорци“ се случи именно през втората част на мача. „Винкелите“ излязоха преобразени и върнаха един гол, дошъл след красиво центриране и още по красиво отиграване с глава на Ивалин Гунчев за 1:4. Когато българските момчета взеха глътка въздух, „червените“ побързаха да вкарат пети гол за 1:5. И когато всичко в този мач изглеждаше безнадежно, Ивалин Гунчев избухна с още две попадения. Като третото дойде след триходова комбинация тръгнала от Палмен Памуков, минала през Теньо Минчев и завършена по прекрасен начин от Гунчев за 3:5.

03

Пламен Памуков вкара от дузпа

Пет минути преди края „жълто-черните“ вкараха още един гол, но съдята реши да отсъди дузпа за „Миньор“ и не зачете попадението. Щатният изпълнител Пламен Памуков вкара топката в мрежата, но реферът реши дузпата да бъде пребита, добре, че Памуков издържа психически в ситуацията и успя да вкара за трети път топката във вратата в рамките на две минути по всички правила на футбола и голът най-после беше зачетен за 4:5. На следващата атака „миньорци“ имаха възможност да направят чудото в мача, но Ивалин Гунчев , вместо да стреля, се засуети и реши да подава, с което момента за обстрел се загуби и съдията свири прибързано края.

07

Ивайло Кръстев подхваща атака

„Добре се представихме с изключение на първото полувреме, необяснимо е за мен, това ни е най-слабото полувреме от началото на сезона, имаме средно по един получен гол на за осем изиграни мача, сега изведнъж четири гола за цяло полувреме. Втората част отбора ме изненада и с човек по-малко се върнахме в мача. Благодаря на момчетата, че показаха, че са отбор и загубихме достойно. Да не се забравя, че ние сме единственият отбор в тази силна лига, който не провежда организирани тренировки и се опитваме да компенсираме с майсторство и повече смени. Надяваме се вторият полусезон да ни се завърнат контузените играчи и като вече познаваме съперниците си да се класираме на едно от първите две места, каквито са ни целите.“, каза треньорът на „Миньор“ Чикаго – Емил Миланов.

06

Андрей Василев за „Чуковете“

04

 

Светозар Гюров (с топката)

[embedvideo id=“aD_Eqd7J8VU“ website=“youtube“]

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.