http://manangproject.com/34228-dtf73268-rencontre-libertine-senior.html verea-01„Само българи могат да направят нещо такова! Ето, това е българска работа!“ – с тези две изречения генералният консул на Република България в Чикаго, г-н Симеон Стоилов, изрази емоционално своята оценка на приключилия четвърти фолклорен фестивал „Верея“ 2014. Аплодисментите на публиката в пълната зала подкрепиха неговите думи, а усмивките на участници и зрители дълго озаряваха лицата им с онази светлина, която не може да се подправи, защото извира дълбоко от душата.
Две поредни вечери – на 25 и 26 април, Чикагската публика беше свидетел на нещо наистина изключително – танцьори от различни места на Северна Америка, от САЩ и Канада, се събраха в името на българския танц и показаха не само своето изкуство, но и силата и красотата на българския дух, обединяващ и свързващ, без значение къде и откога живеем. Защото България е винаги с нас, в сърцата ни, независимо дали сме в в нея или някъде по света. Нашата България – истинската, живата, неповторимата, ще я има, докато има българи като участниците във фестивала „Верея“.
Две вечери, наситени с красотата и вдъхновението на около 250 танцьори, отдали сърцата и душите си на тази магия! Две вечери, дарили публиката с неповторима емоция, музика и ритми!

regardez ici maintenant verea-07

Две вечери, оставили дълбока диря, която дълго ще захранва с позитивизъм, настроение и вълшебство ежедневието на всички присъстващи – участници и зрители!
Трудно е да се опише с думи онова усещане, което ускорява пулса и движи кръвта по друг, особен начин – така, че ти иде да скочиш и да станеш едно с този вихър, с движението, с музиката, с магията… Танцьори от 25 състава на Северна Америка, професионалисти и самодейци, дадоха всичко от себе си, за да запалят огъня на тялото и светлината на духа на публика и участници. Удоволствието беше взаимно, заразата – всеобща

.verea-02

И когато на финала на заключителната вечер г-н Стоилов връчи символът на България – националния флаг, на организатора на фестивала Константин Маринов, удостоявайки го със званието знаменосец на дружината, зрители и участници подкрепиха единодушно с аплодисментите си това решение, като израз на признателност за труда по организацията и за чудото на преживяното

.
„Верея“ наистина успя да разлюлее Чикаго – за четвърти път! Благодарност на всички участници за ентусиазма и страстта, с която танцуваха, за енергията и настроението, с които дариха зрителите в залата. Благодарност за присъстващите на двете фестивални вечери, които с аплодисментите си подклаждаха огъня у танцьорите и без които магията не би се получила. Благодарност за всички, подкрепили организацията на фестивала и спомогнали за незабравимото преживяване на публика и танцьори в залата и след това, когато танците и емоцията, размяната на идеи, усмивки и енергии продължаваха.

verea-05
Нека съхраним чистотата на светлината до следващия – пети юбилеен фестивал „Верея“ през 2015! И да завършим отново с думите на г-н Симеон Стоилов: „Ето, това е българска работа!“
buy Lyrica india how to buy Pregabalin

За в. „България“,
Организаторите на IV Фолклорен фестивал “Верея“

Снимки: Ангел Славчев, Пламен Петров

verea-06

Leave a Reply

Your email address will not be published.