Омлет
Яйцата са една от най-добрите храни на природата, както и дали да ги ядат за закуска, обяд или вечеря, омлета осигурява висококачествен протеин и есенциални мастни киселини. Много ресторанти, обаче, правят омлети, използвайки най-малко три яйца, така се получава повишаване на калории и холестерол  бързо. И мастни сирена като чедър и синьо могат да управляват съдържанието на мазнини до впечатляващо високо ниво. По добра опция е  омлет с един белтък  и меки сирена като фета или моцарела с комбинация от спанак и гъби, или версия на цялото яйце.
Доматена супа
Супа на доматена основа, без месо  звучи доста безвредно, но проблемът се крие в съдържанието на захар. Доматени супи обикновено са натоварени със захар, за да се балансират трапчивият вкус на доматите. „Крем супа е също често срещана, но дори и  името не  ни допуска до нея.Вегетарианска кремаво доматена супа с крутони има 450 калории и 32 грама мазнини, 18 от които идват от лошо  наситени мазнини. Вместо това, опитайте  нискомаслена  зеленчукова супа с песто или ниско съдържание на мазнини пиле юфка супа, и двете от които са бульон основа и имат по-малко от 150 калории на купа.
Всички храни без глутен
Ако сте нещо като пешеходците Jimmy Kimmel наскоро интервюирани, може да си мислите, че ако не ядете глутен е здравословно но наистина да не знаяте точно какво е без глутен. Ако сменяте храни за техните глутен алтернативи, може действително да  лишите себе си от основни хранителни вещества, като например добавянето на повече калории и мазнини. Вземете замразени пици: Половин безглутенова 8 инча пица, със  три вида сирене, е по-наситена на мазнини и холестерол и значително по-малко фибри и протеини, отколкото четири вида със сирене  съдържаща глутен замразена пица.
Печени картофи
Картофите са богати на важни хранителни вещества като витамини С и В6 и калий, но както повечето неща, е много по-добре да си ги направите у вас. В ресторантите, печени картофи са често оваляни в масло, олио, или са пържени за да са по хрупкави. И заквасена сметана, сирене, бекон като гарнитурата добавят не само калории, но и мазнини които могат да запушат вашите артерии. Попитайте вашия сервитьор за картофи с боб, авокадо, или гръцко кисело мляко.
Плодови шейкове
Когато са направени правилно, шейковете могат да предоставят тонове  антиоксиданти и за борба с рака фитохимикали. Но ако не сте внимателни, те могат също така да предизвикат покачване кръвна захар . Ключът е, да се направи разграничение между похапване на шейкове и шейкове за основно ястие. Например, Jamba Juice среден Strawberry Surf Rider Smoothie е с 430 калории и невероятните 93гр захар, и може да се предложи като основно ястие. Веригата  предлага и Strawberry Smoothie Whirl което е повече за похапване и средно съдържа 300 калории и 64 по-г захар. Но пазете се, че въпреки техните калорични картини и естествени съставки, шейковете няма да ви отговарят по същия начин както балансирана храна прави, което обяснява защо глада често идва след един или два часа по-късно.

Leave a Reply

Your email address will not be published.