За първи път, българска транспортна компания спечели силния турнир по футбол на „Компас“. „Free Style Trucking“ вдигна купата в конкуренцията на 24 много добри отбора, които се състезаваха в шест групи по четири тима. Освен купа за първото място нашенците получиха и чек на стойност $3500.
На финала българите победиха с 2:0 отбора на организаторите „Compass“. Двата гола за нашенците отбелязаха Борислав Радев и Веселин Пандурски. Преди това, на полуфинала, Борислав Радев буквално сам изкова победата на „Free Style Trucking“, вкарвайки всичките четири попадения за 4:1 срещу „Diesel“. На четвъртфинала българите пребориха с 1:0 отбора с гръмкото име „UFC“. Единственият гол в мача, бе дело отново на организатора на отбора Борислав Радев. В осминафиналния двубой, „Free Style Trucking“ победи убедително с 5:2 „Maybach“. Хеттрик за българите вкара Борислав Радев, а по веднъж се разписаха Николай Катранджийски и Костадин Гълъбов.

„Free Style Traking“ 2018

В групата, „Free Style Trucking“ стартира с лесна победа с 5:1 над „TVA“. Головете за българите отбелязаха Борислав Радев, Пламен Пенев, Стефан Вановски, Николай Катранджийски и автогол. Във втория мач нашите допуснаха два гола пасив на полувремето на „FreightBull“. Отново лидерът Борислав Радев намали на 2:1, а Димитър Дудин изравни за 2:2, една минута преди края на мача. Последния мач в групата, българите победиха с 4:1 отбора на „RD“. Два гола отбеляза Николай Катранджийски, а по един добавиха Стефан Вановски и Георги Георгиев. Така, „Free Style Trucking“ спечели със 7 точки предварителната група и заедно с втория тим „RD“ и най-добрият трети тим „FreightBull“ се класираха напред.

„Преди последния мач от групата имаше напрежение, защото не трябваше да губим, за да продължим напред. Честно казано, вдигнахме купата заради защитата, имаме само седем допуснати гола за целия турнир. Поздравявам момчетата за спечелването на турнира и им благодаря от името на „Free Style Trucking“, че защитиха по най-добрия начин българската чест“, беше кратък голмайсторът на отбора – Борислав Радев.

Двамата организатори от семейство Радеви – чичото Руси и племенникът Борислав

Успехът на „Free Style Trucking“ не е случаен, защото в отбора организаторите Руси Радев и Борислав Радев бяха подбрали само опитни играчи. Отборът беше в състав: на вратата Никола Каранаков, играч на „Македония“ Чикаго. Тримата защитници са играчи на „Ботев“ Чикаго – Динко Михайлов, Димитър Дудин и Веселин Пандоурски, който е и бивш национал по свободна борба. В халфовата линия още двама играчи на „Македония“ – Костадин Гълъбов и Николай Катранджийски. От щата Охайо, специално за турнира пристигна играчът на столичния „Академик“ – Стефан Вановски. В нападение двама играчи на най-добрия български отбор „Миньор“ Чикаго – организаторът Борислав Радев и бившият капитан на юношеския национален отбор на България – Пламен Пенев.

„Горд съм от представянето на момчетата, бориха се много мъжки. Само във втората среща излязоха малко отпуснати и това се отрази на крайния резултат. Много съм доволен от представянето в турнира, колкото повече напредвахме, толкова по-здружни бяхме“, беше щастлив президентът на Free Style Trucking – Руси Радев, който е и бивш национал по свободна борба.

Всяка година, от 2010 насам, транспортната компания „Компас“ организира футболен турнир за професионални шофьори на открито 5+1. От две години насам, организаторите промениха правилата и вече в отборите трябва да има само трима души с професионални книжки. Това позволи още по-голяма конкуренция и вдигане на нивото на турнира.

Галерия снимки:

 

Радостта при награждаването

Николай Катранджийски

Българи юнаци

 

Николай Катранджийски, Никола Каранаков и Костадин Гълъбов

Пламен Пенев, Борислав Радев и Стефан Вановски

На полувремето президентът Руси Радев надъхва играчите

Николай Облаков, Руси Радев и Динко Михайлов

Гербът трябва да се защитава

Шампиони

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.