Страхотно представяне направиха българските състезатели по Суплес спорт на Откритото първенство на САЩ. 

Двамата победители при най-тежките тоби Васил Славов и Симона Ненова

За шампионата от България дойдоха световните рекордьори Симона Ненова и нейният състезаващ се треньор Васил Славов.

Дебютантките Биляна Дудова и Жанет Немет завоюваха първите си отличия

Освен тях, специално от България пристигнаха световната и многократна европейска шампионка по борба Биляна Дудова и многократната медалистка от големи първенства Жанет Немет. 


Симона Ненова получава поздравления от Биляна Дудова и Жанет Немет

Най-добрата състезателка на суплес клуб “Поморие” Симона Ненова буквално “уби” конкуренцията в двете най-тежки дисциплини при жените. 

Най-силната сред жените – Симона Ненова

В най-новата дисциплина за най-тежката тоба Симона Ненова завъртя 22 кг тоба цели 54 пъти и остана недостижима на върха. На второ място с 41 повторения се нареди Жанет Немет, елитната тройка оформи Биляна Дудова с 35 завъртания.

От ляво на дясно: Аманда Понтон, Симона Ненова, Биляна Дудова и Иван Раднев

Симона Ненова влезе в историята като първата жена покорила норматива за влизане в световния елит, в категория “Екстрийм” с 610 точки. В същата категория дебютантката Биляна Дудова спечели бронзов медал с 493, а Жанет Немет се нареди веднага след нея на четвърто място с 437 точки. Вицешампион стана американката Аманда Понтон с 535 точки.

От ляво на дясно: Брайън Аърс, Димитър Георгиев, Биляна Дудова и Жанет Немет

В отборните игри, които се провеждат за първи път, двете боркини Дудова и Немет завоюваха златните медали. Те бяха съотборници с шампиона по свободна и класическа борба Димитър Георгиев и американеца Брайън Аърс.

Васил Славов е най-силният при най-тежката тоба

Опитният Васил Славов направи световен рекорд с 35 завъртания на най-тежката тоба (38 кг). Битката за първото място в новата дисциплина беше жестока, защото неговите подгласници американецът Робърт Рокол и южнокореецът Чунг Монк Лий останаха съответно с 34 и 33 повторения.

Васил Славов показва своето уважение към победителя Чунг Монк Лий

В категория “Екстрийм” Васил Славов даде всичко от себе си и успя да завоюва сребърен медал с 602 точки, пред него се нареди само световният шампион Чунг Монк Лий.

От ляво на дясно: Димитър Георгиев, Васил Славов, Иван Канзаки, Иван Иванов-младши и Иван Иванов-старши

В отборните игри, Васил Славов завоюва златен медал, в един отбор заедно с Димитър Георгиев, ММА състезателят Иван Канзаки и шампионът на САЩ по класическа борба Иван Иванов-младши.

Димитър Георгиев със Суплес топката на щафетните игри

Световните шампиони във “Фит” категория Десислава Тулилова и Николай Василев също впечатлиха със своето представяне. 

Десислава Тулилова стана шампион в категория “Стронг”

Деси Тулилова завоюва титлата в категория “Стронг” с общ сбор от 654 точки и освен в категория “Фит”, от миналогодишното световното първенство, тя влезе в световния елит на категория “Стронг”.

Николай Василев е първият влязъл в елита на две категории в едно състезание

Рекордьорът Ники Василев стана първият състезател покорил две дисциплини “Фит” и “Стронг” в рамките на едно състезание. Като в коронната си “Фит” дисциплина той подобри собствения си световен рекорд с цели 35 повторения постигайки общ сбор от 778 точки. 

Иван Раднев и Росица Алексова

В категория “Фит” Росица Алексова показа отлична форма и успя да стъпи на почетната стълба грабвайки сребърния медал, с общ сбор от 645 точки. 

Младата надежда Катерина Иванова

Изключително достойно представяне направи младата надежда Катерина Иванова. Която не стигна до отличията, но за сметка на това се състезава в най-трудните дисциплини, както и в игрите. 

Най-възрастният участник 67-годишният Майкъл Рокол

На състезанието бяха наградени най-младият и най-възрастният участници. Съответно за най-млад участник 10-годишният Аустин Гарсия, а за най-възрастен 67-годишният Майкъл Рокол.

Най-младият участник 10-годишният Аустин Гарсия

Водещ на Суплес състезанието беше звездата от тазгодишният сезон на телевизионното предаване “Игри на волята” – Магдалена Иванова.

Магдалена Иванова

Главен съдия на Откритото първенство на САЩ беше американката Холи Левис.

Главната съдийка Холи Левис


Цялата организация и вдъхновение за Суплес спорт идва от задружното и трудолюбиво семейство Иванови, начело с Иван и Силвия Иванови.

От ляво на дясно: Иван Иванов-младши, Силвия Иванова, Магдалена Иванова, Иван Иванов-старши, Катерина Иванова и в средата малката Симона Иванова

Галерия снимки:

Снимки: Jason Hosick