Роденият в България състезател на САЩ по борба свободен стил – Тервел Длагнев, спечели квота за Рио в тежка категория. Той пребори всичките си съперници на състезанието в Айова и ще участва за втори път на Олимпиада. На финала на квалификацията, той победи в двете си схватки срещу Зак Рей и така си гарантира място в националния отбор на САЩ.

Длагнев е два пъти вицесветовен шампион от Хернинг 2009 и Ташкент 2014. Той е шампион от Панaмериканските игри през 2011 г. в Гуадалахара. На oлимпиадата в Лондон, Тервел стигна до репешажите за бронзовия медал. В Рио той ще се опита да спечели олимпийския медал, който му се изплъзна. Последното олимпийско отличие за САЩ в тази категория, завоюва Брус Баумгартнер преди 20 години, от Атланта 1996.

„Заради контузията бях на път да се откажа. Имах наистина много странна болка, която застрашително слизаше от гърба към краката ми. Не искам да минавам през това изпитание отново. В тези моменти не смеех да си мисля за борба, а само как да се оправя“, каза Тервел Длагнев пред NBCSN.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.