Световният шампион по бойно самбо и ММА – Благой Иванов, закова кантара на 113.8 кг. Неговият опонент в UFC 238 – Тай Туиваса, се оказа с почти 4 кг по-тежък от Багата на официалното мерене на състезателите. Австралиецът има предимство и в другите два показателя. Той е висок почти 188 см, а българинът малко над 180 см. Благой е 32-годишен, а Тай – 26.

Двамата съперници на церемониалния кантар

След кантара Багата се изказа кратко и уверено:

“Ще дам всичко от себе си в боя. Ще направя от невъзможното възможно и ще се бия за победа, за България“, обеща Иванов.

Галавечерта стартира днес, точно в 7:00 PM местно време. Боят на Багата с Туиваса е с начален час 9:00 PM. Срещата ще бъде предавана на живо по гиганта ESPN. Почитателите на бойните спортове в Родината, могат да му стискат палци пред екрана в 5:00 часа на ранната неделна сутрин. Телевизия Макс Спорт 2 има правата за излъчване на галавечерта.

Благой Иванов срещу Дос Сантос

Преди дебюта си в UFC с бразилеца Дос Сантос, Багата трябваше да вземете едно от най-тежките решения в кариерата си, а именно дали да откаже боя. Причината бе, че седмици преди битката той претърпя неуспешна операция на коляното. От UFC му бяха заявили, че не носи отговорност ако откаже да се бие, но въпреки това той реши да го направи. Заради травмата той не използва уменията си от самбото и изкара всичките пет рунда предимно с бокс от стойка. Това му костваше победата и загуби със съдийско решение.

Багата срещу Бен Ротуел

Седмица след дебюта, Багата претърпя нова операця. Във втория си бой срещу американеца Бен Ротуел постигна първа историческа победа на българин в UFC на територията на САЩ.

На тренировка, дни преди мача

В момента Багата се чувства в по-добра форма от предишните си две срещи и е готов на 100% за битката в октагона. Българската подкрепа от трибуните и пред малкия екран е важна за него и както винаги ще разчита на нея.

Българите чакат битката с нетърпение
В- к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.