Малките и по-големи таекуондисти от клуб “Спартак” към център “Магура” се представиха отлично на традиционния турнир “Самуранг”. Точно 19-сет таекуондисти от „Спартак“, взеха участие в 19-то издание на състезанието и представиха своя отбор в различните дисциплини. Тимът състоящ се изцяло от българчета беше в състав: Кристиян и Диана Клинкови; Тинита и Анисия Ботеви; Николай и Александър Ганчовски; Венелина и Георги Димитрови; Анастасия и Никола Станимирови; Натали Чипова; Антъни Вълнев; Борис Иванов; Дани Работов; Александра Иванова; Даниел Тянев; Ивайло Барданов; Емма Якимова и Майкъл Лимов.

Таекуондо клуб „Спартак“ Чикаго

Децата имаха възможност да покажат своите умения на “форма” и “спаринг”, както и в демонстративните дисциплини: ритник на височина от място, ритник на височина с отскок, ритник за бързина, чупене на дъски и полигон с препиядствия. Организаторите от “JP Wood Martial Art” се бяха погрижили различните дисциплини да бъдат съобразени с нивото и възрастта на състезателите.

Организаторът Гранд Мастер Джон П. Ууд

За бойците Ники, Александър, Кристиян, Дани, Натали, Венелина, Антъни, Тинита, Ивайло, Диана, Борис и Георги това беше първо състезание. Всички те, се представиха достойно и много от тях взеха златни медали. Георги, Александър, Борис и Ивайло се представиха страхотно на спаринг и форма. Те показаха невероятен усет за дистанция, комбинации и добре премерени удари. Диана и Венелина изиграха стриктно своите форми и достойно заслужиха медалите си. Николай и Кристиян играха с един и същи противник в спаринга и взеха сребърният трофей с достойна борба.

Антъни Вълнев (в червено)

Антъни игра с доста по-опитен противник и въпреки разликата, не му отстъпи по нищо, дори направи един от най-атрактивните удари в турнира, събаряйки го на земята. При останалите от групата отличили се бяха: Анисия, която игра срещу момче с по-голям ранг поради липса на противник. Тя показа невероятен дух и успя да вземе златен трофей в срещата.

Анисия Ботева (в синьо)

Александра със своята борбеност неоспоримо надви два пъти по-тежкия противник и взе златно отличие на спаринг и форма. Даниел показа отлична техника на форма и спаринг, като завоюва златото и в двете дисциплини.

Емма Якимова

Емма заслужено спечели злато, показвайки перфектна форма. Тя също успя да се класира за „Купата на Супершампиона“ в дисциплината “ритник за бързина” заедно с Даниел и Антъни. Майкъл беше единственият представител на „Спартак“ в дисциплината чупене на дъски. На спаринга той надви своя противник с добра тактика и множество чисти удари.

Майкъл Лимов ( в червено)

Анастасия показа отлична техника на форма и взе златото при черните колани. Тя се класира за „Купата на Супершампиона“, където отстъпи с минимална разлика пред противник 3-ти дан.

Анастасия Станимирова

Безспорно най-добре от клуба се представи носителят на черен колан Никола, който завоюва злато и в двете дисциплини: форма и спаринг. Никола се класира за „Купата на Супершампиона“ при формата, където показа отличната си техника и достойно взе най-голямото отличие в турнира – Супершампион.

Супершампионът на турнира – Никола Станимиров

“Много съм доволен от всички деца. Вижда се напредъкът в техните умения и увереността. Имаме още много да работим, за да преминем в по-горен клас турнири и се надявам, скоро да имаме успехи и там. Най-важното е, че децата имат силен дух и желание за изява. От тук ще дойде и мотивацията за тренировки и още по-добрите резултати. Благодаря на всички родители и поддръжници за подкрепата, усещаме я на всяка тренировка и всяка изява”, коментира представянето на своите възпитаници майстор Станислав Станимиров, който беше награден лично от организатора на турнира със специален плакет.

Майстор Стан с наградата

Галерия снимки:

5-годишният Кристиян Клинков (в червено) направи дебют в спарнига
4-годишната Тинита Ботева (в червено) направи дебют в спаринга
Мастер Стан дава напътствия на дебютанта Георги Димитров
Александра Иванова (в червено) победи по-тежък опонент
Георги Димитров и Ивайло Барданов
Дани Работов
Борис Иванов
Диана Клинкова
Даниел Тянев
Александър Ганчовски
Венелина Димитрова
Николай Ганчовски
Натали Чипова
Супершампионът Никола Станимиров
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.