В майсторската група на Премиерлигата “Бодрост” загуби с 3:1 от “Кразни Жасло” и се отдалечи от първото място в групата. Българите отстъпиха на поляците, които им бяха един от основените конкуренти за титлата. Мачът беше белязан с много драматични моменти.

Танко Дяков

В началото на срещата Танко Дяков излезе на добра позиция и нацели горна греда. Десет минути по-късно “Кразни Жасло” вкара гол от засада, но съдиите нереагираха. Нервите на треньора на “Бодрост” – Ивайло Баташки не издържаха и той се скара с тях. Главният рефер му вдигна два жълти картони, един след друг, и той напусна резервната скамейка.

Организаторът Ивайло Баташки

“Реагирах малко остро, но като знам какви усилия влагаме всички в отбора, не можах да остана безучастен в тази несправедлива ситуация. Съжалявам, че си изпуснах нервите, ще се опитам повече да не се повтаря. Продължаваме да играем и каквото стане”, каза Баташки.

Михалев поздравява Манолов за изравнителния гол

След почивката Мирослав Манолов беше фаулиран в противниковото наказателно поле и съдията отсъди дузпа. Манолов стреля точно и хладнокръвно в десния ъгъл изравнявайки за 1:1. След попадението “Бодрост” взе инициативата и българските атаки зачестиха. На два пъти Миро Манолов излизаше в удобни позиции, но противниковият страж се намесваше успешно. Младият Велиян Михалев също излезе сам срещу вратаря, но и той нацели горна греда.

Велиян Михалев

През една от редките контраатаки на поляците, те вкараха за 2:1. В последната минута на мача съдията свири спорна дузпа за домакините и градуса на напрежението се вдигна високо. Полският нападател вкара наказателния удар за 3:1 и провокира с неприлични жестове вратаря Руди Чачита. Последва спречкване с полските играчи, а преди да изсвири последния сигнал, съдията вдигна още два червени картони на Асен Василев и Руди Чачита.

Руди Чачита

Тази неделя (29 септември) от 9:00 часа сутринта на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090, “Бодрост” играе с последния в класирането “Лечия Румъния”.

Галерия снимки:

Миро Манолов
Атанас Каракитуков
Луис Яхел
Дяков усмирява Цветков
Миг след първия гол, играчите питат съдията, защо не е вдигнал флага за засада
Мирослав Николов
Мирослав Манолов
Миро Манолов миг преди да отбележи

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.