Преди броени часове президентът на родната федерация по художествена гимнстика – Илиана Раева сподели в социалната мрежа радостната новина, че България ще бъде домакин на Световното по художествена гимнастика през 2018 г. Ето и пълния текст:

„Скъпи треньори, състезатели, ръководители и всички вие, чийто живот, талант и професия са част от българската художествена гимнастика!
С огромно вълнение и радост искам да ви съобщя и поздравя с успеха, че преди часове Международната федерация по гимнастика ФИГ, на свое заседание одобри кандидатурата на България за домакин на Световното първенство през 2018 г. в София, зала „Арена Армеец“!
След 31 години, българските почитатели на най- женствения спорт, донесъл им толкова много радост и гордост с десетките си световни, европейски и олимпийски медали, отново ще станат свидетели на грандиозен спортен спектакъл, който ще доведе елитът на световната художествена гимнастика в България.
В цялата си 65 годишна история, българската художествена гимнастика, чрез своите велики шампионки и техните треньорки е била не само винаги сред най – добрите в света, но е и един от основните двигатели в еволюцията на на този красив, емоционален и женствен спорт, граничещ с изкуството!
През последните няколко години поредното поколение „Златни момичета“ донесе нова вълна от златни медали от Световни и Европейски първенства, Световна титла и много положителни емоции, с което се утвърдихме като един от най – успешните спортове в България!
Високата оценка на чуждестранните ни колеги за класата и мястото сред Световния елит ни уверява, че посоката на развитие е възходяща и бъдещето на любимия ни спорт ще достига нови върхове!
Всичко това е плод на нашите общи усилия, вяра, отдаденост, отговорност и любов към българската художествена гимнастика, към нейната история и традиции, за които искам да ви благодаря!
Спечелването на домакинството на Световното първенство през 2018 г. е заслужено признание за огромния труд на всички нас – БФХГ, националните отбори, клубове, треньори и състезатели!
Вярвам, че това ще е поредният стимул за нашата всеотдайна работа за просперитета на българската художествена гимнастика!

Честито на всички!

Ваша Илиана Раева “

12341151_689183521183629_5656897094883513235_n

източник:fbgr.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.