01

Мотоклуб „Хайдути“

В неделя около 10:00 часа сутринта в двора на църквата „Света София“ се събраха над 40 – български мотористи по инициатива на мотоклуб „Хайдути“, за да осветят красивите си и шумни мотори за предстоящия сезон.03

Паркингът на моторите

„Чудехме се дали да се обаждаме на хората и да го отлагаме за друг път, но искахме да видим сутринта как ще бъде времето. Имахме късмет, защото до два часа следобяд беше слънчево.“, каза заместник президентът на „Хайдути“ – Георги Стойков.

05
В 10:30 часа започна службата на отец Грую Попцонков. След приключване на молитвата за здраве и попътен вятър, попът мина и благослови всеки моторист и мотор поотделно. После цялата банда подкара огромните и звучни мотори. Маршрутът беше предначертан до Нортуест събърбите по „53-ти път“ и „Лейк Кук Роуд“. Групата нахрани моторите си на крайпътна бензиностанция. После колоната водена от президента на Хайдути – Никола Масларски и човекът отговарящ за сигурността ДЖ Пацо, подкара на обратно към ресторант „Авеню БГ“, където рокерите се черпиха по бира. Групата продължи към реновираното кафе „Мираж“ за нова порция бира. Купонът завърши по план в ресторант „Балканика“ около четири часа. Тук българите получиха и уважението на четири американски мотоклуба, които бяха специални гости на партито. Вечерта завърши с още пожелания за успешен сезон и разбира се, бира и печено агне.

04

На път за „Лейк Кук Роуд“

„Прогнозата за дъжд обърка малко организацията, щяхаме да сме много повече, но като за първа подобна проява сме доволни и щастливи от хубавото време. Целта ни е това да стане традиция и всяка година да се освещават машините преди сезона.“, коментира президентът на „Хайдути“ – Никола Масларски.

Николай Василев, кореспондент на в-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.