– Здравей Георги, как се роди идеята за този фестивал?

– Идеята за фестивала се роди преди около година, защото решихме, че българите в Чикаго заслужават да видят нещо по-различно, нещо, което не е правено досега извън границите на България. От много години насам, в Америка идват изпълнители от България, но всички правят индивидуални концерти. Затова ние решихме да направим този фестивал, който е предназначен за хора с различни музикални вкусове и от различни поколения. Надяваме се, да се получи един празник, който да обедини още повече българската общност.

– Знаем, че ти си един от организаторите. А кой, всъщност, е главният организатор на събитието?

– Главният организатор е Орлин Мирчев, който от години представя и организира турнета на български изпълнители по цял свят.

Орлин Мирчев/снимка: Atlanta Bulgaria Group

– Кой е спонсор на събитието?

– Организирането на фестивал от такъв мащаб, изисква огромни средства. Затова искаме да благодарим на транспортна компания „Amerifreight“, без чиято помощ този фестивал нямаше да се състои.

– Кога и къде ще се проведе фестивалът?

– Ще се проведе на 15-ти октомври, неделя, в Copernicus Center, който се намира на адрес: 5216 West Lawrence Avenue, Chicago, IL. Вратите ще отворят в 2 ч. следобяд. Шоуто ще започне към 3 ч. и ще продължи до към 9-10 ч. вечерта.

– Това означава, че цялата програма ще трае около 7 часа. Ще има ли храна или напитки за удобство на присъстващите?

– Да. Ние сме се погрижили присъстващите да се чувстват удобно през цялото време. През всички тези часове, те ще имат достъп до три бара за напитки и специална зала, в която ще се предлага българска храна. Ще имат свобода на движение, да влизат и излизат, когато пожелаят, а мястото им през това време ще се пази само за тях. Предвидени са и два антракта от по 20-30 минути. Целта е хората да се чувстват комфортно и да се получи наистина един празник, какъвто до сега не е правен.

– Кой ще вземе участие?

– Участие ще вземат: Влади Ампов-Графа, Михаела Филева, Дони и Нети в дует, Васко Кръпката, Фондацията и легендите на българският рок, а именно Щурците, като това ще бъде и последният им концерт. Хората, които дойдат, ще имат възможност да видят и чуят техните хитове на живо за последен път.

– А кой ще бъде водещ на програмата?

– Водещ ще бъде Влади Въргала, който ще представя изпълнителите и, разбира се, ще забавлява гостите.

Васко Кръпката

– Ще могат ли да присъстват деца?

-Да. Входът за деца, които са на видима възраст до 8-10 години, е безплатен, но и без право на място.

– От къде желаещите могат да закупят билети?

– Всички желаещи могат да закупят билети в магазини „Сердика“, ресторант „Механата“, център „Родина“ и онлайн на: copernicuscenter. org, където могат да си изберат цена на билета, ред и място.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.