Двама българи завършиха с най-високия бал, с латинското наименование „Summa Cum Laude“, елитния колеж „Елмхърст“ в Чикаго. Моника Евдокимова и Диан Иванов са между 40-те най-добри абсолвенти с успех между 3,900-4,000 точки, от близо 1000 завършили. Двамата са единствените българи от випуск 2018. Те завършват един и същ факултет по биология.

Президентът на Елмхърст колидж Трой ВанАкен връчва дипломата на Моника Евдокимова

Моника Евдокимова е от Дупница. Тя идва в САЩ на 4-годишна възраст, със семейството си. Изкарава цялото си образование в Америка. Тя е избрала да продължи следването си в докторска степен за биомедицина в университета Лайола, от тази есен.

Президентът на Елмхърст колидж Трой ВанАкен връчва дипломата на Диан Иванов

Перничанинът Диан Иванов е син на бронзовия медалист от световно първенство – Стойчо Иванов. Бърза помощ или педиатрична онкология са следващата цел на Дидо. Неговата тога се отличаваше от останалите студенти с многоцветните символични въжета на благотворителните организации, в които, през следването си, е вършил обществено полезна дейност.
През последните две години, Дидо е избиран за най-добър студен от факултета по биология, който наброява около 250 учащи се. В социалните мрежи на страницата на колежа, неговите състуденти го наричат безспорен лидер и водач.

Официалната церемония по връчването на дипломите

Уилището „Елмхърст колидж“ е създаено, от немци, през далечната 1871 година. През 2017 година, колежът е избран за най-добър в САЩ от списание „Форбс“. До момента, в него са завършили 147 випуска. Десетки известни личности, в различните сфери на живота, са учили в „Елмхърст“. Едни от тях са ММА боецът от UFC – Рикардо Ламас, поетът Ране Аройо – реципиент на залата, на славата по литература, композиторът Дъг Бийч – носител на награда Грами и още много други.

Галерия снимки:

 

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.