„Бодрост“ Чикаго стана първият отбор, успял да вдигне „Българо-Македонската Приятелска Купа“ в две поредни години. В зала „Lattof YMCA“, в предградието на Чикаго – Дес Плейнс, „Бодрост“ и „Пирин“ откриха турнира по минифутбол с динамичен мач, в който „Бодрост“ се наложи над своите съграждани с 6:3. По два гола за победата отбелязаха Атанас Каракитуков и Петър Василев, а по един добавиха Асен Василев и Христо Ников. За „орлетата“ два гола вкара Мирослав Николов, а един добави Мустафа Араб. Първото полувреме завърши с 2:1, в полза на „бодрите“ момчета.

Двамата голмайстори Мустафа Араб (Пирин) и Атанас Каракитуков (Бодрост)

Безспорно най-инфарктния мач в турнира се получи между „Бодрост“ и „Миньор“, в който „бодрите“ момчета претърпяха поражение със 7:6 от „чуковете“. Победните два гола за „Миньор“ Чикаго наниза бившият професионален играч Росен Каптиев. Останалите попадения отбелязаха: Росен Богданов, Борислав Радев, Данаил Сергиев, Ивайло Петков и Светозар Гюров. За „Бодрост“ по два гола вкараха Христо Ников и Иван Михалев, а по един добавиха Асен Василев и Ангел Баков. На полувремето резултатът беше равен 4:4.

Голмайсторът Росен Богданов (Миньор)

В третия си двубой, „Бодрост“ разгроми с 8:0 „Македония“ и с най-добра голова разлика стана шампион. По един хеттрик отбелязаха Велиян Михалев и Асен Василев, два гола добави Атанас Каракитуков, а веднъж се разписа Стефан Неделев. На почивката шампионите водеха с 4:0.

MVP на турнира Петър Василев в атака за „Бодрост“

Вицешампионът „Пирин“ победи с 3:0 „Македония“. Головете отбелязаха Мирослав Николов, Серджио Орландо и Мустафа Араб. На полувремето резултатът беше 2:0. Най-доброто представяне „орлетата“ направиха срещу „Миньор“, побеждавайки убедително със 7:1. Четири попадения отбеляза голмайсторът на турнира Мустафа Араб, два гола добави опитният Теньо Минчев, а едно попадение вкара Мирослав Николов. Почетният гол за „чуковете“ отбеляза Илия Ребреев. На почивката резултатът беше 3:1.

Голмайсторът Мирослав Николов (Пирин)

Във втория двубой на турнира, „Миньор“ победи с 5:1 „Македония“. За жълто-черните се разписаха Борислав Радев, Илия Ребреев, Росен Каптиев, Данаил Сергиев и Ивайло Петков. За братята македонци, точен беше Костадин Гълъбов. На полувремето, мачът беше равен 1:1.

Голмайсторът Росен Каптиев (Миньор)

За най-добър вратар на турнира беше избран стражът на „Бодрост“ – Руди Чачита Гонзалес. За най-добър защитник капитанът на „Бодрост“ – Асен Василев. Наградите за най-добър полузащитник и нападател отидоха при „Пирин“, съответно Мирослав Николов и Мустафа Араб. Статуетката за „Най-полезен играч“ отиде с единодушно гласуване от целия отбор на „Бодрост“ при Петър Василев. Класиралите се на първо, второ и трето място тимове получиха медали, а благородната наградата за „Честна игра“ отиде при македонците. Наградите на турнира бяха раздадени от вицепредседателя на Олимпийски клуб „Васил Левски“ в Чикаго – Станислав Станимиров и режисьорът Емил Стоев, от театрална формация „Сцена без граници“.

Вицепредседателят на Олимпийски клуб „Васил Левски“ в Чикаго – Станислав Станимиров, връчва Купата на капитана на „Бодрост“ – Асен Василев

„Радвам се, че за четвърта поредна година успяваме да организираме турнира. По настояване на ръководството на „Пирин“, се наложи в движение да променяме правилата и при равен брой точки се гледаше голова разлика, а не директния двубой. За да няма в бъдеще подобни ситуации, по предложение на треньора на „орлетата“ – Стоян Трендафилов, от догодина ще правим жребия и ще уточняваме подробности за правилата, същия ден преди началото на мачовете. Поздравления за всички отбори и за тяхната добра организация”, коментира един от организаторите на турнира – Николай Василев“.

Както всяка година, състезанието беше подкрепено от Българското Генерално консулство в Чикаго, вестник „България“ и сайта „Chicago.bg“.

Галерия снимки:

Режисьорът и актьор Емил Стоев награждва победителите

Стражът на „Бодрост“ – Руди Чачита Гонзалес, с приз за най-добър вратар

Петър Василев – най-полезен играч на турнира

Асен Василев – най-добър защитник на турнира

Организаторите на отборите: Ивайло Баташки (Бодрост), Стоян Трендафилов (Пирин), Гоце Трайков (Македония) и Станислав Станимиров

Организаторът на „Миньор“ – Борислав Радев

Вицешампионът „Пирин“ Чикаго

Росен Каптиев

Стоян Трендафилов и Емил Стоев

Мирослав Николов и Емил Стоев

Капитанът на „Македония“ Кире Митев и Станислав Станимиров

Част от наградите на турнира

Руди Чачита и Станислав Станимиров

Стоян Стойчев (Пирин) и Гоце Трайков (Македония)

Велиян Михалев (Бодрост)

Станойче Атанасов и Драган Драганов (с топката)

Станойче Атанасов (Македония)

Вратарят на „Миньор“ – Кевин Дони

Голмайсторът Костадин Гълъбов (Македония)

Голмайсторът Ивайло Петков (Миньор)

Александър Карабелски (Зам. капитан на Пирин) и Петър Василев (MVP) в двубой

Организаторът на „Бодрост“ Ивайло Баташки (с топката)

Създателят на „Бодрост“ – Георги Поповски

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.