Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще се изправят един срещу друг на 6 септември в зала зала „o2 World Arena“ в Хамбург. Това стана ясно, след като компания „К-2 Промоушънс“ спечели търга, предлагайки 7 250 131 долара. Другата оферта беше беше на агенцията, която представлява Кобрата – „Зауреланд Ивентс“, която предложи 5 290 144 долара. Агенцията на Кличко разполага с 90 дни, за да организира двубоя, а приходите между двата боксьора ще бъдат разпределени 80:20 в полза на украинеца. d2c3dcb58fe090eb8e0a937f2ee7d975

„Моралната победа не ми върши работа. Искам победата! Да се кача на ринга и да го бия с Божията помощ. Искам физическа победа, психологическа, житейска“, откровен е Кубрат Пулев за предстоящия си мач с Владимир Кличко.

„Аз съм научен, като кажа нещо, да стоя зад думите си и да ги покривам с дела. Мога да обещая на всички българи, че ще се бия с цялата си душа и разум, ще вложа всяка частица от себе си срещу Клич­ко. Това е мачът, за който мечтая и работя цял живот. Знам само, че когато сляза от ринга, няма да ме е срам, и че няма да позволя нито един човек, който ме е гледал по телевизията или в залата, да се срамува от представянето ми“, признава Кобрата пред „Преса“.

За противника си той казва: ‘Искам да го сгазя. Да го сгазя в памет на баща ми“.a68e680385c318ab60bb42503c26f266

„Владимир хем ме дразни, хем приемам изказванията му за нормални. Все пак не съм глупак, който да се пали от някоя изпусната фраза. Разбирам го. От една страна, той е наясно, че съм добър и съм първата реална заплаха за него от дълги години насам. От друга страна, няма как бой с мен да задоволи финансовите му претенции. Мога да разруша къщурката му, да наруша имиджа му и да повлияя на бъдещите планове не само на Владимир, а и на брат му. Оттук идва техният дискомфорт, но това не ми е тема на размисъл. Аз съм официален претендент за световната титла и съм извоювал това право с честна борба, труд и сърце“, казва още Пулев.

„Очаква ни голям мач между двама равностойни боскьори. Кубрат Пулев разполага с всички необходими качества, за да се противопостави на Владимир Кличко и да влезе в боксовата историята на тежка категория“, каза пък Кале Зауреланд.

източник: cross.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.