Евгени Михайлов (с топката) и Димитър Стойков (на заден план)02

Георги Георгиев (в ляво) и Анатоли Вътев

„Левски“ (Чикаго) загуби двубоя си срещу шотландския тим „Рейнджърс“ (Чикаго) с 7:5 на първенството в зала за над 30-сет годишни. По стечение на обстоятелствата организацията за този мач не беше на необходимото ниво и българите играха през целия двубой без вратар и без резерви. Въпреки това „Левски“ водеше играта през цялата първа част. Първите 20-сет минути завършиха при резултат 2:2 с два гола на Анатоли Вътев. През втората част умората си каза думата и шотландците успяха да дръпната в резултата, запзавайки до края преднината. Два гола за „Левски“ добави Венци Динков, а един отбеляза Евгени Михайлов.
„Добре играхме в началото на контраатаки и логично водехме, но без резерви и вратар беше трудно да направим нещо повече от почетна загуба. Противникът се беше подготвил за мача с 14-сет състезатели. Ситуацията в групата е такава, че трудно ще можем да се преборим за първото място с хърватите. Но пък ако успеем да откраднем точки от тях и победим в останалите си мачове имаме голям шанс за второто място. Все пак останалите отбори играят от години в подобни зали, където футболът взима много прийоми от хокея. Докато ние сме нов отбор, играем за първи път и мисля, че се представяме много добре до този момент, просто ни липсва опит.“, коментира Димитър Стойков.
Този петък от 10:40 часа вечерта централно американско време „Левски“ (Чикаго) играе последен мач срещу „Румъния“. Припомняме ви, че българите имат един равен мач и една победа срещу северните ни съседи.

03

Голмайсторът Венци Динков

Николай Василев, кореспондент на вестник „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.