Първият и засега единствен национален шампион на САЩ от щата Илинойс, при над 30-годишните – “Левски” Чикаго, стана шампион за шести пореден път в “бялата” дивизия на Премиерлигата. Полският тим “Иглопол” отказа да изиграе отложения мач между двата отбора, и с присъединените три точки “Левски” е недостижим на върха. Сините направиха жест и дадоха възможност на втория тим в класирането – “Триколори”, да избере дали да изиграе мача с “Левски” или да спечели служебна победа. Без много да се колебаят, румънците избраха сигурните три точки пред възможността да не спечелят нищо. В първия мач между двата отбора, “Триколори” водеше на полувремето с 2:0, когато се разбра, че бившият национал на Румъния – Разван Косич, играе под друго име. След консултация по между си, съдиите прекъснаха срещата, а лигата присъди служебна победа с 3:0 за “Левски”.
Шестата титла е една от най-категорично спечелените в историята на “Левски” Чикаго. Още след първия изигран мач, българите излязоха начело в класирането и през целия сезон не мръднаха от първото място.

“В началото на сезона не съм очаквал, че ще окупираме върха и ще доминираме през цялото време. Дори имах съмнения, че ще спечелим титлата. Причината е, че сезонът е дълъг и много от играчите се контузват, други ходят по почивки, трети играят по други отбори и като дойдат при нас не са пълноценни. Отделно, генералният спонсор Михаил Михайлов беше пред отказване, но чест му прави, че реши да остане, макар и с намален бюджет. Това много помогна да няма големи сътресения в отбора. Благодаря и на всички останали спонсори, които се включиха по време на сезона, всеки според възможностите си, общо седем на брой! Ще разчитаме на тяхната подкрепа и в турнира за Купата”, коментира основателят на “Левски” Чикаго – Николай Василев.

Организаторът на „Левски“ Чикаго – Николай Василев

Следващият мач на „Левски“ Чикаго ще бъде в турнира за Купата на лигата, който в Америка се играе веднага след приключване на първенството. Като настоящи победители в турнира за Купата, българите са поставени директно на четвъртфинал и ще мерят сили с победителя от мача между шотландския “Рейнджърс” и японския “Шогун”. Двубоят е насрочен за 20 октомври (неделя), от 9:00 ч. сутринта, на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL, 60090.


„Левски“ Чикаго – шампион за шести пореден път

Припомняме ви, че още със създаването си през 2014 г., “Левски” спечели Купата и повтори успеха и през следващите две години. Така сините станаха първият отбор, успял от първия опит да я пенсионира по правилата на лигата, с три поредни успеха. През 2017 г., когато “Левски” постигна най-големия си успех и стана Национален шампион на САЩ, на полуфинала в турнира за Купата срещу гръцкия “АЕК”, стана скандал. Мачът бе прекратен, а българите загубиха със служебен резултат 3:0. Миналият сезон сините спечелиха за четвърти път Купата.

Церемонията по връчването на Купата през миналия сезон

Със спестените пари за съдийски такси от мачовете в първенството с “Триколори” и Иглопол”, както и двата отложени мача срещу “АЕК” и “Стари Бики”, ръководството на “Левски” Чикаго реши да се включи в благородна инициатива. Клубът ще направи дарение за каузата на малката Йордана от Радомир. Тя е на 1 г. и 9 м., и е родена с изключително рядката диагноза – Проксимален бедрен дефицит. Болестта се изразява с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 см.
Въпреки сериозната диагноза, от института Сейнт Мери, Флорида, САЩ, са се съгласили да проведат лечение, което дава 100% гаранция за пълно възстановяване.

Сумата, необходима за операцията, е в размер на $184 744 щатски долара. След като крачето се стабилизира, лекарите планират втора операция и удължаване на крачето с 5 см, като за нея ще бъдат необходими още $176 498 щатски долара. Всеки желаещ да помогне, може да го направи на Дарителската сметка, в лева:
Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBS BGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова
PayPal: kristtinas92@gmail.com
Титуляр: Кристина Славчова (майка)
Можете да следите кампанията на фейсбук страницата:
Да помогнем на Йордана да ходи!

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.