02

Нели и треньорът и Ники Димов

Българската лекоатлетка Нели Митрева спечели сърцата на съдии и публика в дисциплината „уомън фигър“ на USBF Natural bodybuilding federation в Балтимор (САЩ). Митрева живее постоянно в САЩ от две години. От десетина обаче периодично отскача до Америка, където работи като треньор по плуване на деца и тренира американски политици и служители на Пентагона. А всъщност Нели е лекоатлетка. Тя е една от големите надежди на този спорт у нас. Започва да тренира в ЦСКА и се насочва към най-комплексната от всички дисциплини – многобоя. Именно многофункционалността на подготовката й я правят рекордьор на КЛАСА, атлетическият клуб към НСА, по спечелени титли и медали от държавни първенства в рамките на един шампионат – 15 първи места и общо 19 отличия. От 2001 до 2008 г. Нели няма загуба на родна почва.

04

За съжаление през 2005 г. по време на подготовката за европейското първенство в Хелзинки получава тежка контузия – преплъзва прешлeни на грабначния стълб. Успява да се възстанови, но през април миналата година отново е травмирана. Поредицата контузии не и позволяват да продължи с леката атлетика, но пък упоритата жена се захваща с култоризъм. И участието на турнира в Балтимор е само първата крачка към изпълнение на мечтите на младата българка. Тя вече се цели в участие в най-престижните световни надпревари – Арнолд класик и Мис Олимпия. „Имах доста проблеми по време на това състезание. Не знаех, че след като ми направят тена на машина не трябва да сядам.

05

Нели на тренировка

Като станах пет минути преди финала и видях резултата направо се стреснах. След това пък музиката ми не проработи и се наложи да излезна на сцената на непозната за мен и да търся ритъма в движение. Аз участвам в дисциплината „уомън фигър“, където състезателките представят телата си в 90 секунден позинг наречен T-walk. Освен мускули, се демонстрират сексапил и красота.“, споделя Нели. Програмата на Митрева е запълнена с турнири чак до ноември. Целта й е да натрупа опит преди да атакува Арнолд класик и Мис Олимпия. Няколко дни, след като е започнала със сериозните тренировки и диетата за сътезанието, съвсем случайно се чува по телефона с един от най-добрите български култористи от близкото минало – Ники Димов, който е възпитаник на едно от големите имена в този спорт – Венци Чанев. Така двамата започват сериозна подготовка.

06

Фитнес моделите: Нели и Лариса

Също така Нели ползва съветите на най-известните световни фитнес-модели, като в по близък контакт е с Лариса Рейс. „Тя много ми помага, въпреки че е адски заета, Лариса е човекът, който ме мотивира да залегна над бодибилдинга. Адски много я обичам. Искам специално да благодаря на моя треньор Ники Димов и Венци Чанев за това, че ми помага от България с безценни съвети. Без тях нямаше да се справя, обичам ги и след една година нашият тим ще бъде непобедим тук. Преди го казах, казвам го и сега: аз съм продукт на Ники Димов и се гордея с това!“, говори въодушевлено българката. Преди идването си в САЩ, в родината Нели Митрева е работила като спортен журналист във вестниците „Телеграф“, „7 дни спорт“, „Меридиан мач“, БГ Радио и сайта „Нетинфо“. Българката има опит и като модел в ревютата на Капанов, във фотосесии за различни български и чуждестранни списания по бельо и в няколко ТВ реклами на бългаски мобилни оператори.

10173571_10202595758349188_5248012395227084735_n

Leave a Reply

Your email address will not be published.