Макар и при не особено благоприятни условия, възпитаници, поддръжници и приятели на „Магура“ откриха летния сезон със спортен пикник. Събитието се организира от центъра за втора поредна година и в него взеха участие около 50 деца от различна възраст. Организаторите се бяха подготвили отлично, с разнообразни спортни дейности и игри. Богатото разнообразие от дейности и уреди за игра на открито, не оставиха нито едно дете да скучае.

Щафетни игри

Спортната програма се откри с щафетни игри и завърши с надпревара с чували, където беше кулминацията и най-голямата забава. Много от родителите проявиха желание и също се включиха в състезанията. В паузите между игрите, част от клуба по таекуондо при „Магура“ направи кратка демонстрация. Малчуганите имаха на разположение и стояща боксова круша, върху която показваха уменията си. Във втората пауза, инструкторът по зумба и спортни танци към център „Магура“ – Валерия, ангажира вниманието и ентусиазира голяма част от майките и татковците с ритми и танци. Кратката демонстрация стопли сърцата и телата на присъстващите.

Зумба с Валерия Бозукова

Ниските температури и липсата на слънце не бяха пречка за децата. Забавленията и игрите продължиха дълго след приключването на организираните мероприятия. Спонсори на пикника бяха: Ресторант „Механата“; „All star party rentals“ и детска градина „Стелина“. Събитието беше посетено и от Генералния консул на Република България в Чикаго – Г-н Иван Анчев.
Припомняме ви, че тази събота (27 май) от 10:00 часа в Busse Woods Park, spot 7&8, ще започне записването на деца и родители за Юнашкия събор, организиран от Олимпийски клуб „Васил Левски“ Чикаго по случай 75 години НСА. Всеки малчуган участник в игрите ще получи подарък тениска и грамота за участие.

Галерия снимки:

Състезание с чували

Таекуондо клуб „Спартак“ (Чикаго) с майстор Станислав Станимиров

Демонстрация по таекуондо

Щафетна игра

Дърпане на въже


Забавления за деца и родители

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.