“Македония” подари точка на “Тесла”, в мач от първенството на първа дивизия в Метролигата. Братята македонци водеха с 2:0 и допуснаха два леки гола, в края на срещата. Първото попадение за “Македония” отбеляза Борислав Радев, след асистенция на Златко Танески. Голът падна в края на първата част и резултатът се запази до почивката.

Голмайсторът Борислав Радев

Десет минути след началото на второто полувреме, заваля пороен дъжд с грамотевици. По правилата на играта, при първата светкавица съдиите спряха двубоя за 30 минути. След подновяването, младият Енис Углянин беше спънат отзад в противниковото наказателното поле и главният съдия мигновено посочи бялата точка. Зад топката застана опитният Спаско Стефанов, който вкара хладнокръвно за 2:0.

Младият Енис Углянин беше спънат за дузпа

Второто попадение успокои македонците и те подцениха ситуация от ъглов удар, при която сърбите намалиха на 2:1. Три минути по-късно, гостите изравниха със силен удар от далеч за 2:2. Десет минути преди края на мача, отново се появи светкавица и реферите решиха да прекратят срещата при равен резултат.

Спаско Стефанов отбеляза от дузпа

“Наш мач, имахме дозина ситуации за гол, вкарахме само два пъти. Съперникът ни изненада с бързи два гола. Поздравявам и двата отбора за равенството. Надявам се да сме си научили урока. Ще се опитаме в следващите мачове да играем до край и да не подценяваме противника”, коментира помощник-треньорът на “Македония” – Кире Митев.

Помощник-треньорът Кире Митев

Тази неделя (07 юли) от 3:00 часа следобяд, “Македония” играе с украйнския тим “Уинкс”. Мачът ще се изиграе на Олимпик парк в предградието на Чикаго – Шамбург, на игрище номер 4.

Галерия снимки:

Мариян Тодоровски
Драган Драганов
Костадин Гълъбов
Станойче Атанасов
Александър Кусиванов
Николай Катранджийски
Опитният вратар Александър Талевски
Гоце Трайков
Златко Танески скача за топката
Стефан Петрушески се поздравява с Ники Катранджийски
Денис Стояновски се поздравява със Спаско Стефанов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.