През изминалия уикенд се проведе турнир по тенис ML&F July 500 за дивизия Оpen от редовния сезон на веригата „МyLongevityAndFitness“ Tennis Tour. Веригата ще състои от поредица от турнири от април до октомври,като най-добрите тенисисти през сезона ще бъдат поканени на заключителния “ Masters“ на най-добрите в края на сезона.
В първата 1/4 финална среща се изправиха нашенците Иван Янев и Захари Ангелов. В оспорван първи сет Янев се наложи с 7:5 гейма. Захари Ангелов се активизира във втория сет изравнявайки резултата след 6:4. В решителен мач тай-брейк след сериозна битка Янев се наложи с 10:7 точки. Във втората 1/4 финална среща се изправиха американеца Линдейл Джонсън и дебютантът от Литва Йорис Бизис,като представителя на Литва победи с 6:1,6:1. В третата 1/4 финална среща Димитър Хаджииванов се изправи срещу колежанския играч поляка Ликаш Яворски. Нашенеца показа желание за игра и борбеност,но разликата в нивата беше значителна и младият колежански играч се наложи безспроблемно с 6:1,6:0.
В първия 1/2 финал първият поставен американецът от румънски произход Робърт Лазар,който се готви под ръководството на нашия треньор Милен Рангелов се изправи срещу Иван Янев. Нашенеца положи максимални усилия,но разликата в подготовката на двамата полуфиналисти си каза думата и Лазар спечели мача с 6:1,6:2 . Във втория полуфинал се изправиха Лукаш Яворски и другия възпитаник на Милен Рангелов юнушата Йорис Бизис. Бизис показа солидна игра във втория сет,но по-опитния Яворски се наложи се над по-младия си противник с 6:0,6:4.
Във финалната среща както се очакваше се изправиха Робърт Лазар и Лукаш Яворски. В мач на високо ниво Лазар изигра безпогрешен първи сет спечелейки с 6:0 гейма. Във втория сет Яворски заигра значително по равностойно, но Лазар не допусна спад в концетрацията си затварайки сета с 6:3 гейма печелейки титлата от турнира.

01
Прави: Р.Лазар(шампион), Д.Хаджииванов, И.Янев, Л.Яворски
Клекнали: М.Рангелов(организатор), З.Ангелов, Й.Бизис, Л.Джонсън

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.