“Миньор” Чикаго загуби с 1:0 от “Хамърс”, с гол в 85-та минута. Българите отстъпиха в първия си двубой от втория полусезон, в майсторската група на Метролигата. През целия мач “чуковете” имаха повече положения за гол от противника, но нямаха късмет да отбележат.

Перничанинът Георги Спасов

В средата на първата част най-чистото голово положение пропиля перничанинът Георги Спасов. Младият нападател излезе на позиция сам срещу вратаря, но ударът му беше отразен. Малко преди края на полувремето друг млад перничанин Даниел Сергиев нацели страничната греда, след удар с глава.

Данаил Сергиев (№14) стреля с глава и нацели греда

С подновяването на играта отново Георги Спасов имаше възможност да отправи удар към вратата, но отново украйнският страж се намеси блестящо. Най-чистото голово положение, за втората част, сам срещу вратаря, пропусна Данаил Сергиев.

Перничанинът Данаил Сергиев

“През целия мач, до единственото попадение в срещата, украинците владееха повече топката, но нямаха чисто голово положение. Предвид младия състав, с които разполагахме и липсата на доста от по-старите играчи, тактиката ни беше да играем на контраатаки. Липсата на опит, ни попречи да се поздравим с успех”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Треньорите Емил Миланов и Стефан Златев

Тази неделя (22 септември) “Миньор” ще играе с гръцкия тим “Хеленик”. Мачът ще се изиграе от 2:30 часа следобяд на адрес: Oak Brook Park District, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523.

Галерия снимки:

Денис Зейнели
Теди Коларов
Николай Филчев
Илия Ребреев
Момент от мача пред вратата на съперника
Капитанът Асен Василев
Велиян Михалев
Светозар Гюров
Николай Янев
Вратарят Едер Патино изпреварва двама съперници
Иван Михалев
Милен Олуков
Карлос Балказар
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.