В третия си мач от втория полусезон на Метролигата “Миньор” Чикаго загуби с 5:2 от шампиона “Игълс” 1940. Най-силният полски отбор в Чикаго поведе с 1:0, в средата на първото полувреме. В началото на втората част Ивалин Гунчев изравни за 1:1.

Голмайсторът Ивалин Гунчев в прегръдките на своите съотборници

След гола българите се увлякоха в предни позиции и тръгнаха да се надиграват с опитния тим на “Игълс”. Противникът това и чакаше, и отбеляза за 2:1. Съдията побърза да прекърши надеждите на чуковете, като свири пресилена дузпа, която бе реализирана за 3:1.

Перничанинът Георги Спасов асистира за втория гол

Въпреки това, младият перничанин Георги Спасов изведе по прецизен начин капитанa Асен Василев, който излъга опитния вратар Питър Слива и намали на 3:2. Жълто-черните тръгнаха отново в атака, но бяха наказани още два пъти за крайния резултат 5:2.

Голмайсторът Асен Василев

“Единственото положително нещо от срещата е, че вкарахме два гола. Играхме тактически по-слабо от първите два мача. Просто на моменти не ни достигаха физическите възможности да бъдем конкурентноспособни”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Треньорът Емил Миланов

Тази неделя (06 октомври) от 8:30 часа вечерта на адрес: 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL  60523, “Миньор” играе с прекия си конкурент за оставане в групата на майсторите “Република Српска”.

Галерия снимки:

Вратарят Мартин Митев боксира топката
Теди Коларов
Милен Олуков
Пламен Пенев
Светозар Гюров
Мирослав Николов
Играещият пом. треньор Стефан Златев се хвърля самопожертвувателно
Братята Велиян и Иван Михалеви
Дебютантът Алекс Херера
В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.