Играещият в най-силната полупрофесионална лига на щата Илинойс – “Миньор” Чикаго изпусна да запише ценна победа над традиционно силния съперник “Сокърс”. В 34-та минута бившият юношески национал на България – Пламен Пенев центрира от корнер на левия бек Майкъл Качзор, който засече топката успоредно на далечната греда и с топовен шут я прати в противоположния ъгъл на вратата за 1:0. До края на първото полувреме нямаше промяна в резултата.

Голмайсторът Майкъл Качзор

В началото на втората част американците разиграха коженото кълбо, техен играч успя да пробие по левия фланг последва центриране и нападателят им изравни с глава за 1:1. В средата на второто полувреме отново Пламен Пенев проби от дясно в наказателното поле и подаде успоредна топка на далечната греда, където отлично пласираният, десен бек, Асен Василев я мушна в опразнената половина на вратата за 2:1.

Пламен Пенев се отличи с две асистенци

В добавеното време от съдията домакините използваха грешка на жълто-черните при изнасянето на топката и вкараха по подобен начин на първото попадение, след центриране и удар с глава за 2:2.

Дебютантът Рамон Гордан печели въздушен двубой

“Стана хубав и оспорван мач, бяхме на крачка от победата, една грешка в края на срещата ни попречи да вземем трите точки. “Сокърс” са най-добрата футболна школа в щата Илинойс и една от най-добрите в цяла Америка. Представихме се успешно, доволен съм от поведението и играта на отбора. Гледаме напред към следващите мачове”, коментира треньорът на “Миньор” Чикаго – Емил Миланов.

Тази неделя (09 юни) от 6:00 часа следобяд на адрес: Redmond Park, 545 John St, Bensenville, IL 60106, „Миньор“ гостува на шампиона „Игълс“ 1940.

Галерия снимки:

Капитанът Ивалин Гунчев
Николай Янев
Опитният Росен Каптиев
Денис Зейнели
Алонсо Гоеро
Йордан Ковачев
Дебютантът на вратата Райън Убачи

В-к“България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.