„Миньор“ (Чикаго) оцеля в майсторската група на Метрополитан Сокър Лийг. „Чуковете“ победиха с 1:0 коравия украйнски тим „Кънекшън“. Единственото попадение отбеляза младият Иван Драголов, в средата на втората част. Както винаги, мачът между двата отбора премина оспорвано, с много борба за всеки метър от терена и положения пред двете врати. Българите имаха повече възможности да отбележат, но пък преди отбелязването на гола, украйнците имаха по-чисти положения. За щастие, вратарят Мартин Митев се справи блестящо и не допусна попадение. Така „Миньор“ запази положителния си баланс срещу „Кънекшън“ и изпрати „Викингите“ на бараж.

04

Цветан Йончев и резервната скамейка

 

„Изиграхме един много добър мач срещу силен и постоянен в изявите си противник. Видя се, че украйнците са добре подготвени физически, но ние създадохме добра органицазия и с техничната игра, която показахме, можеше да победим с по-голям резултат. Изпуснахме доста положения. Доволен съм от играта, която показаха момчетата и ги поздравявам за победата, която се оказа решаваща за оставане в групата без квалификации“, коментира старши-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Цветан Йончев.

09

Помощник-треньорът Емил Миланов

„Изключително съм щастлив, че победихме в тази важна среща. За първи път, изцяло български отбор зад граница играе на такова високо ниво. Поради тази причина, нямахме необходимия опит и не бяхме добре подготвени през първия полусезон. Тепърва трябваше да се запознаваме със силата на противниците и да мислим как да им се противопоставим. Радвам се, че бързо влязохме в час и втория полусезон направихме запомнящи се игри. Момчетата придобиха самочуствие и си повярваха във възможностите. Изпълнихме поставената цел да оцелеем и да играем и догодина в най-силната аматьорска лига в САЩ. Благодарим на спонсора на отбора Димитър Огнянов за неговата подкрпа през годините. Също така благодарим на Цветан Йончев, който дойде в тежък момент и въпреки трудностите в началото, повярва в отбора, внесе необходимите корекции и благодарение на това останхме в групата. Шапка им свалям на момчетата, че въпреки оскъдните тренировки, заедно, с много мотивация и желание, направихме този успешен сезон. И накрая, благодарим на всички наши привърженици, които идваха и ни подкрепяха през целия сезон. Обещаваме, че догодина ще се представим по-добре“, каза помощник-треньорът на „Миньор“ (Чикаго) – Емил Миланов.

02

„Чуковте“ се радват на гола

„Всяко начало е трудно“ се казва в латинската пословица. Точно така и „Миньор“ (Чикаго) преживя големи катарзиси в полупрофесионалната Метрополитан Сокър Лийг. В първия полусезон, „винкелите“ спечелиха едва три точки от девет мача, без да успеят да постигнат победа. През втория етап от първенството, българите имаха цели 17 точки. В два от мачовете срещу фаворитите за титлата – „Швабен 1926“ и „Игълс 1940“, бяха ощетени от съдиите, които зачетоха голове от засади за противниците. Догодина, ако „жълто-черните“ успеят да спечелят същия брой точки и през първия сезон, по всяка вероятност ще влезнат в тройката. Статистиката показва, че „Миньор“ има четвъртата по сила защита в първенството, но е на последно място в нападение, с най-малко реализирани голове. Задачата на ръководството на отбора за открития сезон 2016, ще бъде намирането на поне двама класни нападатели.
Сега за „Миньор“ (Чикаго) следват два месеца почивка и в първата неделя, след нова година, „чуковете“ стартират първенството на закрито. Припомняме ви, че в зала „Миньор“ (Чикаго) играе в първа дивизия и целта на отбора е да се качи в елита.

Галерия снимки:

 03

Ивалин Гунчев (в ляво) поздравява голмайстора Иван Драголов

05

Асен Василев чисти на сигурно

06

Андрей Василев

07

„Винкелите“ изграждат стена“

08

Стефан Златев се готви да изпълни фал

DSC_0011

Главният треньор Цветан Йончев

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.