Наситен със събития в Чикаго бе първият ден на единствения българин в UFC – Благой Иванов, и треньора му по бокс Родни Крислер. Двамата кацнаха точно в 4:35 ч. следобяд, с полет от Лас Вегас на летище О’Хеър.

Треньорът Родни Крислер и Благой Иванов

Емисари от UFC ги посрещнаха с единствената задача да ги приветстват с добре дошли и да им занесат куфарите до колата. Местен шофьор от Чикаго ги закара до хотела им в Даун Таун, където Багата премина задължителния протокол, преди битката си с австралиеца Тай Туиваса, тази събота (08 юни) в зала “Юнайтед Център”.

Благой Иванов тръгва към хотела

Веднага след това, Благой Иванов и треньора Родни Крислер тръгнаха към български културен център “Магура”. Първото нещо, което Багата направи, когато се качи в колата, бе да се обади вкъщи, за да проведе видеоразговор с 2-годишния си син Александър.

Майстор Станислав Станимиров

Двамата с треньора пристигнаха в 7:15 ч. в център “Магура”, където бяха посрещнати от бившия национал по таекуондо – майстор Станислав Станимиров, който сподели с въодушевление:

“Това е първото спортно мероприятие в “Магура” и съм изключително щастлив, че имаме възможността да го направим с Благой Иванов. Всички ние ти пожелаваме успех в събота и ще бъдем там, да те подкрепим.”

Багата се обърна първо към децата

След краткото приветствие от домакина, думата взе Багата, който също поздрави всички присъстващи и се обърна към младите таекуондисти от клуб “Спартак”, с думите:

“Спортът е здраве и дисциплина. Той ни учи да бъдем подредени и да уважаваме по-възрастните хора, по-слабите от нас. Не трябва да използваме силата на улицата, а само когато сме на състезание. Ако вярвате, че можете, един ден ще станете големи спортисти, но трябва и много силно да го искате. Всичко зависи от вас самите”.

Треньорът Родни Крислер е бил треньор на Майк Тайсън и Анди Руис

Неговият треньор – Родни Крислер, който е бивш треньор на Майк Тайсън и Анди Руис, беше помолен да каже няколко думи за българския боец:

“С Благой работим заедно от четири години. Подобрихме много боксовите му умения. Правим доста по-сложни и тежки тренировки. Достигнахме много високо ниво. Неговият потенциал е невероятен. Работя с много бойци и той е един от моите шампиони. Скоро ще видите, че той ще завладее UFC”, каза треньорът Крислер.

Пред около 100 души, в делничния ден, половината от които деца, двамата направиха открита демонстративна тренировка. След това Благой изпълни обещанието си, да раздаде автографи и се снима с всеки желаещ.

Секунди преди да започне откритата тренировка

Юначният българин предизвика най-голям интерес при малките таекуондисти. Всички те бяха въоръжени с негови постери и дисциплинирано чакаха своя ред, за да му пожелаят успех.

Благой Иванов не остави никой без автограф

След близо 2 часа продължилата среща със своите сънародници, Багата отново сложи ръкавиците и довърши започнатата тренировка при закрити врати.

Кадър от закритата тренировка

Преди да се приберат обратно в хотела, двамата посетиха ресторант “Механата”, където за тях беше приготвена специална вечеря от собственика на заведението Иван Цветков.

Петър Недев, Благой Иванов и Иван Цветков

Багата беше посрещанат и от медалиста от световно първенство по класическа борба Стойчо Иванов, бившия национал по свободна борба Руси Радев, бившия професионален футболист Танко Дяков, директора на най-голямото българско училище зад граница Живка Петрова и други българи.

Бивщият национал по класическа борба Стойчо Иванов посреща радушно Багата

На изпроводяк, Благой продължи да раздава автографи и да се снима със своите почитатели.


Галерия снимки:

Благой Иванов с посрещачите от UFC на летище О’Хеър
Благой Иванов и Родни Крислер с таекуондо клуб „Спартак“ към център „Магура“
Класиците Йордан Зингинов и Любомир Ламбов посрещнаха Багата пред „Магура“
Ванеса и Тони Вълневи
Семейство сладури
Капитанът на „Левски“ Чикаго – Александър Карабелски и синът му Алекс
Емил Костадинов
Васил Василев
Преди закритата тренировка
Ася Русева, Надя Желязкова и Валентина Лимова
Бившият национал по свободна борба Руси Радев
Багата с колектива на „Малко българско училище“

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.