ST. Петербург, Флорида удар с глава на Георги Христов в добавеното време вдигна Tampa Bay за победа над Atlanta Silverbacks с  2 на 3 за пъвия мач от есенноя дял на NASL пред енергична тълпа в Al Lang Stadium. Домакините откриха сезона с три точки на гърба на една героично представяне от Христов, на миналогодишния носител NASL Golden Ball.

Първото полувреме започна лошо за Тампа след като изоставаха с 2 гола, но публика изпрати своите любимци с аплодисменти на почивката. В 27-та минута след бомба на Junior Burgos Атланта поведе в резултата, а 42-та Deon McCaulay покачи на 2 на 0.

Второто полувреме започна  бавно като първо, с нито един от отборите наистина в състояние да създаде нещо сериозно. Шанс за Тампа да намали наполовина аванса на Атланта бе в 58-ата минута когато капитана Frankie Sanfilippo напредна и центрира в наказателното по посока напред за Кейси Townsend, Carrillo успя да излезе и да се спре топката, но не я хвана, тогава Townsend  мушна топката във вратата, преди Carrillo или един от защитниците му да успее да реагира.

Тампа продължиха завръщането  в 67-ата минута, когато и друг пас в наказателното поле за Shane Hill изпрати с глава към вратата, но отново Carrillo не може да се справи и предизвика меле в което Христов отбеляза изстрел у дома и така изравни резултата за 2 на 2.

Гола Христов се оказа поредната повратна точка в мача. Tampa Bay беше на сантиметри да дърпе напред в добавеното време, когато Христов бе играл в наказателното, Българинът излезе покрай защитник преди да стреля до Carrillo, близо до гредата. Вратарят спаси изстрела, но допусна корнер.

Резервата  Evans Frimpong изпълни последвалия ъгълов и центрира на първа греда. Немаркираният  Христов избяга и посрещна топката с глава . Българския нападател заби топката в непокрития ъгъл и приключи по зрелищен начин, тълпата избухна.

„Този мач бе всичко за манталитет и това, което се случва в главата ти„, каза Христов. „Аз просто си казвах, да продължа със 100 процента. Аз съм много щастлив, че вкарах тези два гола и помогнах на отбора. Не можех да донеса това, без помоща на  целия отбор.

До следващия мач  на Тампа имат гостуване на Indy преди да се върнат у дома на 26 юли, за да се срещнат Сан Антонио Scorpions на на 26-ти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.