Бившата национална състезателка по лека атлетика и първата българска състезателка в историята ни с професионална карта в културизма – Нели Митрева, отказа всички състезания, на които беше поканена за 2017 г.
Както е известно, преди седмица, Митрева се класира на второ място в най-комерсиалното състезание в света „IFBB Арнолс Класик” в Кълъмбъс, Охайо.
През декемви 2016, атлетката получи покани от организаторите за „Ponoco Pro” и „Pro Elite Minnesota Mayhem Bodybuilding Championships“, с награден фонд от над $30 000. Тогава тя потвърди участието си, но след второто място на „IFBB Арнолд Класик”, което я прави втората най-добра женска фигура в света за 2017 година, Нели промени плановете си.
Софиянката и нейните треньори взеха решението, тя да спре да се сътезава тази година и да насочи подготовката си директно за “2018 IFBB Арнолд Класик” и евентуално участие на Олимпия, ако този път грабне златото.

33-годишната атлетка има почти цяла година, за да подобри тялото си и да се превърне в единствената българка печелила “IFBB Арнолд Класик” и втория български състезател след Добри Делев, който ще вземе участие на Олимпия.
Припомняме ви, че, освен с успехи на състезателната сцена, Митрева е главно лице в подготовката на служители от Американското правителство и армия. Също така, екс-атлетката направи собствена линия спортни добавки и фитнеси, които започнаха да се налагат успешно в цяла Америка. Тя стана водещ модел на “ FM Fitness models“ за цяла Америка и първият състезател по бодибилдинг сред мъжете и жените в цял свят, спонсориран от гиганта „SBD“.

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.