„Пирин“ (Чикаго) вдигна трофея във второто издание на еднодневния футболен турнир за „Българо-Македонска приятелска купа“. „Орлетата“ спечелиха и трите си срещи в надпреварата. В първия си мач, „Пирин“ победи трудно с 3:2 коравия тим на „Македония“. Два гола за „зелено-белите“ отбеляза Стоян Стойчев, а веднъж се разписа Добромир Пеев. За „червено-жълтите“, точни бяха Александър Косиванов и Драган Драганов. Във втората си среща „Пирин“ победи с 6:2 „БГ Детройт“. Хеттрик за победителите вкара Стоян Стойчев, а по един гол добавиха Павел Радев, Николай Янев и Александър Карабелски. В третия решаващ мач, „орлетата“ победиха 4:3 миналогодишния шампион „Миньор“, с гол в последната секунда на Ивайло Баташки. Два гола за „Пирин“ отбеляза Стоян Трендафилов и дежурен гол на „Най-полезен играч – MVP“ на турнира Стоян Стойчев. За „чуковете“ два гола вкара Ивалин Гунчев, а един добави Борислав Радев. За „Най-добър вратар“ беше обявен бившият юношески национал – Христо Христов. Той е единственият играч, който е печелил турнира два пъти в двете поредни издания.

03

Ф.К.“Македония“ – вицешампион 2016

На второ място се нареди отборът на „Македония“ с еднакви точки с третия и четвъртия, но по-добра голова разлика. Освен загубата от „Пирин“, братята македонци отстъпиха с 4:2 от „Миньор“ и победиха с 9:4 „БГ Детройт“. Изненадата на турнира дойде в първия мач, в който „БГ Детройт“ победи със 7:6 „Миньор“, с гол в последната секунда на мача.
Участниците в състезанието бяха наградени от новия Генерален консул на Р. България в Чикаго – г-н Иван Анчев. Преди награждаването той помоли за едноминутно мълчание в памет на жертвите от Хитрино.
Турнирът беше организиран от най-стария роден вестник зад граница „България“, с подкрепата на транспортна компания „MONTWAY“. Главен съдия на надпреварата беше бившият международен рефер – Валентин Рударски.

????????????????????????????????????

Организаторът Николай Василев връчва статуетка за подкрепа към каузата на Генералния консул – Иван Анчев

„Радвам се, че за втора поредна година успяваме да проведем този приятелски турнир. Благодаря на всички участници за сърцатата и честна игра. Благодаря на официалния спонсор – г-н Михаил Михайлов, който осигури всички награди и част от средставата за малката Габи. Благодаря и на консула г-н Иван Анчев, който изгледа целия турнир с интерес и пръв даде пример, като сложи надежда за Габи в кутията. Благодаря и на Петър Петров, който предостави залата, в която се проведе състезанието. Поздравявам момчетата от „Пирин“ и искрено се радвам за заслужения им успех, защото въпреки трудностите поддържат отбора, който съществува от 2009 г.“, коментира организаторът на турнира „Българо-Македонска приятелска купа“ и спортен журналист във в-к „България“ – Николай Василев.

16

На турнира бяха събрани $700, в подкрепа на малката Габи, която се бори с най-тежката форма на Спинална мускулна атрофия – 1-ви тип. За хората, които не са били на надпреварата, а искат да помогнат, могат да се информират от страницата във фейсбук „Шанс за живот за малката Габи“, или да направят своето дарение на банкова сметка: Юробанк България АД (евро сметка) IBAN: BG36 BPBI 7940 1482 2135 01 BIC: BPBI BGSF Титуляр: Кремена Петрова Андонова

Галерия снимки:

02
Обща снимка за спомен
????????????????????????????????????
Иван Анчев и „MVP“ на турнира Стоян Стойчев
????????????????????????????????????
Христо Христов с наградата за „Най-добър вратар“
????????????????????????????????????
Георги Иванов (БГ Детройт) с Купата за „Честна игра“
????????????????????????????????????
Велиян Михалев (Миньор) с купата за трето място
????????????????????????????????????
Танко Дяков – MVP на „БГ Детройт“
????????????????????????????????????
Николай Димитров беше единственият с две награди от два различни отбора
10
Главният съдия Валентин Рударски
11
„Миньор“ (Чикаго)
12
„БГ Детройт“
13
Коста Ристески (с топката)
14
Опитният Теньо Минчев (Миньор)
15
Николай Янев (Пирин)

dsc_0635

Наградите осигурени от спонсора Михаил Михайлов

В-к „България“

Leave a Reply

Your email address will not be published.